Šešelj novom sudiji: Ili me pustite ili da počnemo ispočetka!

Predsednik SRS Vojislav Šešelj danas je Žalbenom veću uložio žalbu jer novi sudija nije ga ni video niti učestvovao u saslušanju svedoka

30.12.2013.
18:42
VOYO logo

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj danas je Žalbenom veću Haškog tribunala uložio žalbu na Odluku Pretresnog veća o nastavku postupka sa novoizabranim sudijom, sa obrazloženjem da taj sudija nikad nije video Šešelja, niti je učestvovao u saslušanju svedoka, prenosi "FoNet".

Osporavanom Odlukom, Pretresno veće je naložilo nastavak postupka protiv Šešelja sa novouizabranim sudijom Niangom koji je zamenio sudiju Frederika Harhofa, izuzetog iz predmeta posle podneska lidera SRS u kojem sumnja u njegovu nepristrasnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Postupak sa novoizabranim sudijom nikako ne može da se nastavi zato što on nije učestvovao u postupku od početka, nikada nije video Šešelja, nije video ni jednog svedoka niti je učestvovao u njihovom saslušanju -, navodi SRS.

Šešelj u žalbi traži i da Žalbeno veće obustavi postupak zbog povrede prava na suđenje u razumnom roku i da ga neodložno puste na slobodu ili da postupak sa novoizabranim sudijom otpočne iz početka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo