Radulović: SPS je kriv za propast Galenike

Ministar privrede bez dlake na jeziku

26.12.2013.
15:32
VOYO logo

Ministar privrede Saša Radulović izjavio je da „Galenika“ proizvodi gubitke zbog kriminala i bahatosti stranke koja je njome upravljala.

- U poslednjih pet-šest godina „Galenika“ je bukvalno uništena. Ne samo „Galenika“ nego i veliki broj preduzeća. U jednom delu je bila pljačkaška privatizacija, u drugom delu bahatost političkih stranaka i kadrova koje su postavljali u tim preduzećima i omogućili im da urade te stvari... - rekao je Radulović za emisiju “Talasanje” na Radio Beogradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, u to vreme na čelu Upravnog odbora „Galenike“ bio je i Dejan Backović, direktor SPS, dok je direktor ove firme bio Nenad Ognjenović, takođe kadar te stranke, koji je uhapšen zbog milionskih zloupotreba.

Radulović je naveo da je ista matrica u svim javnim preduzećima koja su upala u tolike probleme da im kapital bude nula, odnosno negativan i da su im dugovi veći od vrednosti imovine... U svim tim slučajevima, kazao je, oštećeni su poreski obveznici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U SPS juče niko od funkcionera te stranke nije želeo da komentariše Radulovićeve tvrdnje. Ni sam ministar nije hteo dalje da govori o ovome.

Spisak odgovornih biće proširen

Nedavno je Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo optužnicu protiv 10 osumnjičenih da su kompaniju oštetili za najmanje 12 miliona evra. Bivši generalni direktor “Galenike” Nenad Ognjenović, koga je imenovala SPS, optužen je za višemilionske malverzacije na štetu te fabrike lekova i određeno mu je jemstvo od pet miliona evra. Inače, spisak odgovornih nije konačan i ovih dana bi mogao da se proširi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo