Radikali: Toma recenzirao knjigu „Vatikan glavno satanino gnezdo“ (FOTO)

Od Šešelja se okrenuo ka Franji

19.3.2013.
21:56
VOYO logo

Današnje prisustvo predsednika Tomislava Nikolića na ustoličenju pape Franje u Vatikanu izazvalo je reakciju njegovih nekadašnjih stranačkih kolega iz Srpske radikalne stranke.

Radikali su, naime, na svom nalogu na Twitteru povodom rukovanja pape i Nikolića napisali: "Recezent knjige 'Vatikan glavno satanino gnezdo' Tomislav Nikolić na ustoličenju u sataninom gnezdu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reč je o knjizi koju je Šešelj objavio 2006. godine i koju navodi kao deo celine zasnovane na konceptu njegove odbrane pred Haškim tribunalom, piše Blic.

"Dakle, ovo je materijalizovanje moje namere da dokažem da je za sve zločine u proteklom ratu na prostoru bivše Jugoslavije glavni krivac rimokatolički papa, kako Jovan Pavle Drugi, tako i njegov naslednik Benedikt Šesnaesti, u to vreme poznatiji kao inkvizitor Racinger", navodi Šešelj u uvodu knjigekoju kao recenzent potpisuje Nikolić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Posle vekovnog iskustva sa crnom internacionalom, mi, Srbi, sigurni smo da se u Vatikanu ugnezdio lično Satana, baš kao što nas ništa ne može razuveriti da se Rimska kurija napokon zasitila naše krvi. U ovo su sigurni i Srbi vernici i Srbi ateisti, tu odavno ne postoji nikakva dilema", piše Šešelj napominjući da stranice njegove knjige treba shvatiti kao prevenciju, odnosno "shvatiti da papstvo zaista ima nameru da istrebi sve one koje ne može da kontroliše - Srbe, pre svih".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo