Radikali slute građanski rat u Vojvodini kao skretanje pažnje sa Kosova

SRS optužuje vlast da priprema novi egzodus Srba sa KiM

16.4.2013.
15:58
VOYO logo

Funkcioner Srpske radikalne stranke (SRS) Milorad Mirčić smatra da vlast priprema novi egzodus Srba sa Kosova, a u Vojvodini građanski rat, saopštava SRS.

- Kao što je 2004. godine, u vreme pogroma nad Srbima na Kosovu i Metohiji, Zapad organizovao proteste po Vojvodini, po istom scenariju sada organizuje skupove da bi prebacio pažnju sa južne pokrajine na sporedno pitanje nečije ostavke. Indikativno je i vreme: to se radi upravo kada u pregovorima nastaje pauza i kada Hašim Tači uz podršku Euleksa može da sprovede novi progon Srba, koje neće zaštititi ni srpski ministar policije, ni ministar vojni – rekao je Mirčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potom, kako je istakao, dolazi na red Autonomna pokrajina Vojvodina, gde se, koristeći socijalni momenat, međunacionalne odnose i neke odluke koje se najavljuju, pripremaju sukobi u obrisima građanskog rata.

- Velika je opasnost da nezadovoljni seljaci blokiraju puteve, da im se priključe oni koji su ostali bez posla, nezadovoljni i opljačkani građani, a da se sa druge strane nađe još nezadovoljnija policija, koja za bedne plate, treba da brani ovaj režim i da sa puteva sklanjaseljake i građane. To neminovno mora da izazove sukobe u kojima će udariti komšija na komšiju – upozorio je Mirčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srpska radikalna stranka zato apeluje na sve aktere na političkoj sceni da je Kosovo i Metohija pitanje svih pitanja i da dok se to ne reši, moraju da pokažu visok stepen tolerancije i sačuvaju mir.

Foto: FoNet

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo