Političari saznali da loše živimo

I da ne postoji ni čarobni štapić

5.6.2013.
5:57
VOYO logo

"Nećemo da lažemo da se živi lepo", rekli su, gostujući u emisiji "Između dve vatre", šefovi poslaničkih klubova SPS-a i SNS-a Branko Ružić i Veroljub Arsić.

Šef poslaničkog kluba DS-a Borislav Stefanović, pak, kaže da ministarstvo finansija ne može da smisli nijednu bolju meru, osim one da, kako kaže, "zavuče ruku u džep građana."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sagovornici Jugoslava Ćosića osvrnuli su se i na rezultate, u nedelju održanih, izbora u Zemunu.

Mogućnost da sami vršite vlast u jednoj velikoj opštini je pohvala za sebe, ali zasluge za to su ipak na republičkom ocenjuje šef poslaničkog kluba SNS-a Veroljub Arsić, i dodaje da su ponudili nešto novo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nećemo da ih lažemo da se u Srbiji živi lepo, ko drugi, ne postoji čarobni štapić da se ređe problemi, i bar u tom delu smo iskreni prema građanima, da ih ne lažemo im je bolje, a nije im bolje, i mislim da to javnost vidi poznaje i odobrava", rekao je Arsić.

Iz najveće opozicione stranke Demokratske stranke, poručuju da nisu zadovoljni rezultatom. Šef poslaničkog kluba demokrata u njima vidi znak upozorenja za sve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Opština u kojoj je izašlo 35 odsto građani, čime su poslali jednu upozoravajuću poruku da su u suštini nezadovoljni i da su ušli u jedno stanje apatije da svojim glasom mogu bilo šta da promene, mislim da je to jako loš trend ali upozorenje svima", kaže Stefanović.

"Sad doduše pojačani strankom gospodina Ljajića, SPS-PUPS-JS-SDPS- Pokret veterana, napravili veliki iskorak i u ovim okolnostima ovaj rezultat zaista zadovoljavajuć".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za razliku od zadovoljavajućih izbornih rezultata, ekonomski su daleko od takvog epiteta, kaže Borko Stefanović.

Set poreskih zakona, koji je primenjen, odmah nakon usvajanja, bez Službenog glasnika, Branko Ružić ne vidi kao na brzinu ugašen požar već kao odgovorno ponašanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da treba da radimo brzo ali ne brzopleto s obzirom da znamo kao što je Arsić rekao ne možemo da govorimo neistine građanima, ali budžet na ovaj našin struktuiran, nije održiv u ovom momentu, ali to ne znači da ćemo bankrotirati", navodi Branko Ružić.

On dodaje da određene mere moraju biti preduzete, rebalansom budžeta i obezbeđivanjem investicija, kojih za sada nema u dovoljnom nivou.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane Veroljub Arsić kaže da ćemo vrlo brzo videti efekte novih poreskih mera.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo