Pantić i Ivanović u trci za gradonačelnika Kosovske Mitrovice

Drugi krug 1. decembra

18.11.2013.
12:16
VOYO logo

Kandidat liste "Srpska" Krstimir Pantić i kandidat SDP-a Oliver Ivanović biće u drugom krugu izbora za gradonačelnika Kosovske Mitrovice, potvrđeno RTS-u.

Pantić ima nekoliko stotina glasova prednosti, ali će tačna razlika biti poznata tek posle brojanja uslovnih glasova, što bi moglo da potraje nekoliko dana. Centralna izborna komisija još se nije oglasila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je javio radio "Kontakt plus" iz Kosovske Mitrovice, Pantić, međutim, nije osvojio više od 50 odsto glasova izašlih birača zbog čega će biti organizovan drugi krug izbora za gradonačelnika Severne Mitrovice 1. decembra u koji ide i kandidat Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović

Inače, na ponovljenim izborima na tri biračka mesta u severnoj Kosovskoj Mitrovici, koji su održani juče, glasao je 5.231 birać, što je 22,38 odsto. Prebrojavanje glasova počelo je sinoć, a glasovi se broje u Centru za prebrojavanje glasova u Kosovu Polju, od kada su listići stigli na to mesto što je bilo sinoć, nešto pre ponoći. Centralna izborna komisija najavila je da će preliminarne rezultate saopštiti danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prebrojavanje je počelo pošto su iz vozila OEBS-a u Centar unete sve glasačke kutije i izborni materijal. Kako je saopštila Centralna izborna komisija, u tri izborna centra u Severnoj Kosovskoj Mitrovici danas je glas predala 5.231 osoba, što je 22,38 odsto. Među predatim glasovima je 997 takozvanih uslovnih glasova.

Centralna izborna komisija donela je prethodno sinoć odluku da se prebrojavanje ne vrši na glasačkim mestima, već u Centru za prebrojavanje glasova u Kosovu Polju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pre glasačkih listića, autobusom su u Centar za prebrojavanje glasova prebačeni članovi izbornih odbora koji prisustvuju prebrojavanju glasova.

Predsednica CIK Valjdete Daka navela je ranije sinoć da će brojanje glasova biti u skladu sa svim zakonskim procedurama, a da objavljivanje rezultata zavisi od brzine brojanja glasova, i da će, čim taj posao bude završen, obavestiti javnost. Ona je ocenila kao veoma uspešno glasanje na ponovljenim izborima u tri biračka centra u severnoj Kosovskoj Mitrovici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Član Centralne izborne komisije (CIK) Nenad Rikalo rekao je sinoć po zatvaranju biračkih mesta da je odluka o prebrojavanju glasova u Centru za prebrojavanje doneta pod pritiskom OEBS-a, bez nekoliko članova CIK-a.

"Bez ikakvog razloga se baca sumnja na jedan proces koji je bio apsolutno čist i ispravan do ovog trenutka. Do 19.00 časova nikakvih neregularnosti nije bilo. Od 19.00 časova kada je OEBS počeo da obavlja svoje radnje od tog trenutka su počele sporne radnje koje će sigurno ispratiti proces do kraja", ocenio je Rikalo zamolivši medije da odu u centar i isprate šta se dešava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je prethodno optužio da OEBS pokušava, kako je rekao, prljavim radnjama, da potpuno obesmisli današnje ponovljene izbore u tri izborna centra u severnoj Kosovskoj Mitrovici.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo