Panić: Tadić je izbegavao Obamu, ja ću učiniti sve da ga dovedem

„Amerikanci su nam prijatelji“

24.9.2013.
17:08
VOYO logo

Bivši jugoslovenski premijer, biznismen Milan Panić poručio je da će učiniti sve da američkog predsednika Baraka Obamu dovede u Srbiju.

- Američki predsednik već decenijama nije bio u Beogradu, ako se ne varam još od Tita. To treba da bude cilj ove vlade, da Obama dođe u Beograd. Pokušaću da radim na tome, da pomognem da se to ostvari -, rekao je Panić u intervjuu za "Nedeljnik", a prenosi "B92".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je istakao i da "američki predsednik nikad ne dolazi protokolarno, to je uvek neki politički projekat", da je "vreme da Miloševićeva era i kosovski spor ostanu iza nas", poručivši da su nam Amerkinaci prijatelji.

Upitan kakavi su trenutno srpsko-američki odnosi, Panić je ocenio da se kreću napred, ali i da su nam "potrebni bolji, moraju biti bolji, mogu biti bolji".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Predsednik Nikolić je imao nekoliko rukovanja sa predsednikom Obamom. Nemojte to potcenjivati. Dačić je dobio komplimente iz Stejt departmenta, kakvi su do sada retko stizali. To nije mnogo, ali nije ni malo -, naveo je Panić.

On je naglasio da je ključna greška bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića bila ta što je izbegavao susrete sa Obamom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Navodno zbog Kosova, Tadić je uzimao luksuz da izbegava Obamu. Zbilja, nije bilo previše mudro -, istakao je Panić i dodao da je čestitao Dačiću na hrabrosti i političkoj veštini koje je pokazao pregovarajući sa Hašimom Tačijem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo