Napadnut srpski kandidat za gradonačelnika Kosovske Mitrovice

Krstimir Pantić: Hteli su da me ubiju; Stefanović: Vučić nije mogao da spava cele noći, ne bih bio u koži napadača

2.11.2013.
12:53
VOYO logo

Dvojica maskriranih napadača sinoć su oko 21.50 napali u Kosovskoj Mitrovici kandidata Građanske inicijative "Srpske" za gradonačelnika ovog grada Krstimira Pantića.

Pantić je u izjavi Tanjugu rekao da se incident dogodio ispred njegove zgrade u Kolašinskoj ulici u severnom delu Mitrovice kada su dvojica maskiranih napadača nasrnula na njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/j_YG6JzUzNw "Sreća je da sam kod sebe imao torbicu za koju su napadači pretpostavljam pomislili da je oružje i nakon nekoliko udaraca pobegli. Ne znam tačno, ali mislim da se radi o mlađim osobama starosti do 20 godina", dodao je Pantić.

Pantiću je lekarska pomoć ukazana u mitrovičkoj bolnici gde mu je sanirana povreda na bradi i on je nakon ukazane lekarske pomoći pušten kući.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pantić: Hteli su da me ubiju

Pantić je danas u Beogradu rekao da je cilj napada na njega bila njegova likvidacija, ali i naveo da želi da veruje da će to biti poslednji politički motivisan napad na Srbe u Mitrovici.

Pantić je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije rekao da su inspiratori tog napada stranke koje dva meseca zagovaraju bojkot lokalnih izbora na Kosovu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je uputio poziv Srbima da, uprkos torturi i pretnjama, sutra pokažu privrženost državi Srbiji i Vladi Srbije i obezbede stvaranje Zajedince srpskih opština kao garanta opstanka Srba na tom prostoru i jake veze sa Srbijom.

Prema njegovim rečima, ovo nije prvi put da se upućuju pretnje njemu i njegovoj porodici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Ne dozvolite da sutra pobede huligani koji ne žele dobro ni Srbiji ni srpskom narodu - rekao je Pantić na konferenciji za novinare u Beogradu.

On je izrazio nadu da je ovo poslednji politički motivisan napad na Srbe na Kosovu i napomenuo da nije prvi put da se preti njemu i njegovoj porodici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Ipak izlazak na izbore je jedini način za opstanak srpskog naroda na Kosovu nakon što formiramo zajednicu sprksih opština - poručio je Pantić.

Stefanović: Vučić zbog napada na Pantića celu noć nije spavao, ne bih bio u koži napadača

Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović pozvao je državu da oštro i ozbiljno reaguje na napad na kandidata liste "Srpska" za gradonačelnika Kosovske Mitrovice Krstimira Pantića, a Srbe na Kosovu da izađu sutra na lokalne izbore. Nebojša Stefanović i Aleksandar Vučić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Pozivam državu da najozbiljnije reaguje i da ne dozvoli da se ovakvi incidenti dešavaju - rekao je Stefanović na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije, istakavši da se ne može dozvoliti da pobede "huligani i batinaši".

Stefanović je rekao da Pantić predstavlja Srbiju i da je napad na njega napad na državu, objasnivši da oni koji su odgovorni za napad rade u interesu kosovskog premijera Hašima Tačija, a protiv interesa Srbije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- To je razlog da svi Srbi izađu na izbore i da se bore za svoju budućnost i budućnost svoje dece - rekao je predsednik parlamenta i ponovio da je jedini način da Srbi opstanu na Kosovu i obezbede sebi bolji život formiranje Zajednice srpskih opština.

Stefanović je onima, "koji su naučili da mrze i muzu Srbiju", poručio da to više neće moći da rade. On je upitao šta je alternativa ako Srbi sutra ne izađu na izbore i da li je alternativa da u Kosovskoj Mitrovici pobedi Adrijana Hodžić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Što se tiče političkih inspiratora i političkih batinaša, razgovarao sam i sa predsednikom SNS Aleksandrom Vučićem o tome, i on zbog takvih stvari sinoć nije ni spavao. Pričali smo dugo o tome i stvarno ne bih bio u koži tih ljudi - rekao je Stefanović i još jednom poručio Srbima na Kosovu da ne dozvole da kampanja zastrašivanja bude nešto zbog čega neće izaći na izbore.

Vulin: Ovo je delo srbomrzaca

Ministar bez portfelja zadužen za Kosovo i Metohiju osudio je večerašnji napad na Pantića, rekavši da je to kukavički napad kojem će se obradovati samo oni koji ne žele da se zajednica srpskih opština ikada formira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vulin je u izjavi Tanjugu rekao da je ovaj kukavički napad mogao da učini samo neko ko iskreno mrzi Srbe i ko hoće da se proces etničkog čišćenja Srba spovede do kraja.

"Jedini mogući motiv napada na poštenog, porodičnog i vrednog čoveka jeste njegova borba da Srbi preuzmu svoju sudbinu u svoje ruke. Niko se ovome neće više obradovati od neprijatelja Srba i onih koji ne žele da se Zajednica srpskih opština ikada formira i da Srbi budu svoji na svome sa svojom vladom i državom", ocenio je Vulin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je naveo i da se divi hrabrosti Pantića i pozvao Srbe da stanu i budu uz kandidata liste Srpska i izdrže i ne dozvole da vlast osvoje oni koje Srbi ne žele.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo