Ministri u Vladi Srbije godinu dana uglavnom lagali

Mrkonjić se nalazi najniže na skali istine, a Ljajić najbolje pozicioniran

23.7.2013.
20:01
VOYO logo

Nakon godinu dana rada Vlada Srbije je na skali «Istinomer indeksa» od plus 10 do minus 10 dobila negativan skor, i to minus 1,33, objavio je portal Istinomer.

Više od 60 odsto izjava ministara koje je Istinomer obradio u prvih godinu dana rada Vlade, ocenjene su negativno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pozitivnih je jedna petina dok su ostale u grupi „srednjih“, odnosno dobile su ocenu „radi se na tome“.

Lideri najvećih stranaka, Aleksandar Vučić, Ivica Dačić i Mlađan Dinkić bili su najeksponiraniji u javnosti i oni imaju i najviše ocenjenih izjava na sajtu, saopštio je Centar za istraživanje, transparentnost i odgovornost (CRTA).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Ostalo je primetno da su Dačić i Vučić znatno manje govorili o svojim ministarskim resorima policiji i vojsci, kao i da je za njih preveliki zalogaj bio da uz najvažnije dve funkcije u Vladi Srbije imaju i dva izuzetno značajna resora - izjavio je Siniša Dedeić, glavni i odgovorni urednik sajta Istinomer.

Najniže na skali “Istinomer indeksa” nalazi se ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić sa minus 7,62 dok je ministar unutrašnje i spoljne trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić najviše pozicioniran sa plus 2,38.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četvoro članova Vlade Srbije - Sulejman Ugljanin, Alisa Marić, Suzana Grubješić i Ivan Mrkić nisu nijednom ocenjeni, jer su njihove izjave bile, po kriterijumima Istinomera, neocenjive.

Istinomer je povodom skandala “Mala matura” pokrenuo kampanju za smenu ministra prosvete Žarka Obradovića, jer je on svojim izjavama i ponašanjem pokazao da nije dostojan javne funkcije koja mu je poverena. Za nekoliko dana peticiju je podržalo 15 hiljada građana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Foto: Istinomer

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo