Milan Panić obećao da će dovesti Obamu

Panić kaže da cilj Vlade treba da bude da dovede jednog američkog predsednika u Srbiju

17.7.2013.
20:03
VOYO logo

Milan Panić, bivši jugoslovenski premijer i biznismen, poručio je u intervjuu za Nedeljnik da će učiniti sve da američkog predsednika Baraka Obamu dovede u Srbiju.

- Američki predsednik već decenijama nije bio u Beogradu, ako se ne varam još od Tita. To treba da bude cilj ove vlade, da Obama dođe u Beograd. Pokušaću da radim na tome, da pomognem da se to ostvari. Američki predsednik nikad ne dolazi protokolarno, to je uvek neki politički projekat. Vreme je da Miloševićeva era i kosovski spor ostanu iza nas - rekao je Panić i poručio da su nam Amerkinaci prijatelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan kakavi su trenutno srpsko-američki odnosi, Panić je ocenio da se kreću napred, ali i da su nam "potrebni bolji, moraju biti bolji, mogu biti bolji".

- Predsednik Nikolić je imao nekoliko rukovanja s predsednikom Obamom. Nemojte to potcenjivati. Dačić je dobio komplimente iz Stejt Dipartmenta, kakvi su do sada retko stizali. To nije mnogo, ali nije ni malo - naveo je Panić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je naglasio da je ključna greška bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića bila ta što je izbegavao susrete s Obamom.

- Navodno zbog Kosova Tadić je uzimao luksuz da izbegava Obamu. Zbilja, nije bilo previše mudro - istakao je Panić i dodao da je čestitao Dačiću na hrabrosti i političkoj veštini koje je pokazao pregovarajući sa Hašimom Tačijem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Nezavisno Kosovo je politička i svaka druga realnost. I, ako su Dačić, Vučić i drugi u nečemu spori za moj ukus, to je onda u tome što još radikalnije ne zatvore ovu stranicu istorije - naveo je Panić.

On je za Nedeljnik ukazao da novoj vlasti preti "sindrom Čaušesku".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Ova vlast ima hipermarketing. Kad sam skoro bio u Srbiji, viđao sam ih na televiziji od jutra do večeri. Moraju da misle da ne preteraju - Čaušesku je bio na ekranima dok ga nisu odveli - dodao je bivši premijer SRJ.

Pošto je imao negativno iskustvo sa ICN i ulaganjima u Srbiju, on je ocenio da bi bio mazohista ako bi ponovo investirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Možda investiram u neki vinograd, neki komad oranice, u neko stado ovaca i krava, u neki ribnjak, to me sada privlači, ništa više. Ali, to ne bi trebalo zvati ulaganjem. To je samo povratak uspomenama. Investicija u uspomene - zaključio je Panić.

Foto: Novosti

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo