Koštunica: Vučić vodi Srbiju ka potpunom slomu

Apokalipsa uskoro

21.9.2013.
14:16
VOYO logo

Lider Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica naveo je u autorskom tekstu u "Nedeljniku" da naprednjaci žele da budu "barjaktari i predvodnici zapadne politike u Srbiji" i zato pristaju na briselske sporazume, i ocenio da Srpska napredna stranka vodi Srbiju ka potpunom državnom i ekonomskom slomu.

Koštunica, koji je na poslednjim predsedničkim izborima podržao kandidata SNS Tomislava Nikolića, a u svom prvom otvorenom sukobu sa SNS-om navodi da je izvesno da će SNS nastaviti sa "antidržavnom i protivustavnom politikom, što vodi ka nečemu što bi mogao da bude potpuni državni i ekonomski slom Srbije".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naprednjaci žele da budu barjaktari i predvodnici zapadne politike u Srbiji i otuda njihov pristanak na briselske sporazume, koje je Demokratska stranka, kao izvorno zapadna opcija u Srbiji, ipak sprovodila s više oklevanja", naveo je Koštunica u autorskom tekstu za "Nedeljnik".

On je ocenio da bi Srbija mogla "skupo da plati" zabludu da je Evropska unija njen pravi i neprikosnoveni cilj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kao stari evropski narod i država, ne bismo smeli da se posle jugoslovenske i komunističke ideje i zablude, i po treći put odreknemo Srbije, ovog puta zarad članstva u Evropskoj uniji", napisao je Koštunica.

Koštunica je ocenio da je podela Srpske radikalne stranke i pravljenje SNS, koja je od nacionalnog zauzela "evrounijatski politički kurs", omogućila sadašnji uspeh ideje o Evropskoj uniji u Srbiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad se najveća stranka u zemlji, koja je bila izrazito nacionalna, razbije i od nje nastane SNS s potpuno novom proevropskom orijentacijom, onda je to i te kako snažan udar na stranački sistem i politički život u Srbiji", naveo je Koštunica.

On je napisao da se "samo po sebi postavlja pitanje odgovornosti D S S", koja je tada bila na čelu vlade, i zbog čega nije uspela da ubedi gradjane da je politička neutralnost umerena i razumna ideja, a da su evropske integracije protivne interesima Srbije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema njegovim rečima, pravi i istinit odgovor glasi da su zapadne sile duboko ušle u srpske stranke, srpske medije i medju srpske poslovne ljude uoči proglašavanja nezavisnosti Kosova, tako da su stranke preko noći menjale svoja najdublja uverenja i odricale se svojih programa.

"Sve to pratila je žestoka kampanja kako D S S protivljenjem evropskim integracijama zapravo hoće samoizolaciju Srbije, i kako je politika D S S ekstremna, opasna i ratnohuškačka. Potom je usledio drugi talas kampanje protiv D S S sa ciljem da se stranka kriminalizuje", naveo je Koštunica za "Nedeljnik".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U borbi Demokratska stranka Srbije je možda za sada usamljena, ali i dosledna sebi i svojoj državotvornoj politici", zaključio je Koštunica u obraćanju preko "Nedeljnika".

Takođe, lider DSS je naveo da je svemu ohrabrujuće to što je EU "iz samih temelja uzdrmana i nije ni izbliza sila kakva je bila 2008. godine."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nepoverenje u čudovišnog briselskog Levijatana raste među evropskim narodima, kako Evropska unija sve više ugrožava sam demokratski ideal i političke i ekonomske slobode. I u svom najnovijem upozorenju, odnosno manifestu protiv EU, Vaclav Klaus optužuje Brisel da želi da od Evropske unije napravi „kotao naroda" kao što je bio Sovjetski Savez, da želi da uništi nacionalne države, a time i demokratiju u Evropi", navodi Koštunica i ističe da o novoj realnosti govore najava britanskog referenduma, odluka Islanda da odustane od pregovora i kriza u Grčkoj i Španiji.

Koštunica navodi da Srbija mora "da se sprema za novi početak, koji će biti više nego težak kad definitivno, kao zemlja, udari glavom u zid i vidi da rešenje nije put u Evropsku uniju".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo

Još iz rubrike