Kosovo tužakalo Srbiju Briselu

Tači i Dačić ne slažu se dal' je na pregovorima bilo reči o prisustvu srpske policije u južnoj pokrajini

5.3.2013.
15:16
VOYO logo

Kosovske vlasti predale su visokoj predstavnici EU Ketrin Ešton, pre dijaloga u Briselu, dokument koji, kako navodi prištinski Zeri, opisuje policijsko prisustvo Srbije na severu Kosova.

- Verujem da je ovaj dokument bio dovoljan da ubedi Srbiju da treba da ih ukloni sa teritorije Republike Kosovo - rekao je zamenik kosovskog premijera Hajredin Kuči, prenosi Blic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

List navodi da je dokumentovano prisustvo na severu Kosova pripadnika Bezbednosno-informativne agencije i drugih bezbednosnih struktura Srbije. Nakon jučerašnjih razgovora u Briselu, premijer Kosova Hašim Tači rekao je da je postignut usmeni dogovor o povlačenju tih struktura, što je demantovao premijer Srbije Ivica Dačić koji je rekao da takvog dogovora nije bilo, jer Srbija i nema bezbednosne strukture na Kosovu.

Dal' je BIA ili nije BIA?

Zeri, ipak, dodaje da je Evropska unija rešila da stavi na dnevni red dijaloga Priština-Beograd uklanjanje srpskih ilegalnih struktura iz oblasti bezbednosti tek kada je videla dokumenta Prištine. Prištinski pisani mediji, inače, danas opširno javljaju o jučerašnjem susretu dvojice premijera, stavljajući u prvi plan da postoji saglasnost o formiranju zajednice srpskih opština, ali da nema saglasnosti oko njenih ovlašćenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo