Jovanović zabranio koaliciju sa DS

Ili nova stranka ili ništa

31.10.2013.
22:27
VOYO logo

Forsiranje priče u medijima o ujedinjenju LDP i DS pokvarilo je odnose dve stranke. Deo demokrata veruje da se radi o pravljenju alibija za pokušaj lidera LDP Čedomira Jovanovića da preuzme DS, dok su drugi uvereni da je Jovanovićev cilj traženje izgovora za veću bliskost sa SNS.

Nakon što je lider LDP praktično zabranio pravljenje koalicije DS i LDP na lokalnim izborima na Voždovcu, na koju su demokrate gledale kao na lakmus buduće tešnje saradnje, očekuje se da na današnjoj sednici Predsedništva DS budu donete konkretnije i čvršće odluke o ponudi LDP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponuda o pravljenju jedne stranke, začudo, pokvarila je odnose LDP i DS i teško je oteti se utisku da to nije bilo smišljeno. Visoki funkcioner LDP Bojan Đurić je čak izjavio da “bez nove političke organizacije sitni koraci saradnje nemaju smisao”. Demokrate za sada jedino zvanično nagoveštavaju da neće dozvoliti da krivica u javnosti za navodnu nemogućnost saradnje opozicije padne na njih.

- Priča o ujedinjenju je nerealna, a indikativno je da je izašla van okvira sastanaka dve stranke i da ima podršku izvesnih medija. Razumemo inicijativu LDP, ali imamo potpuno drugačije poglede na to - rekao je za “Blic” Borislav Stefanović, šef poslaničke grupe DS u Skupštini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U LDP za “Blic” kažu da nisu sami forsirali priču o ujedinjenju, već da su samo odgovarali na pitanja novinara.

- Smatramo da koalicija ne nudi ništa novo i da neće motivisati ljude koji su pobegli iz politike da se vrate - kategoričan je i juče bio Bojan Đurić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema njegovom objašnjenju, LDP ne pokušava da privuče delove DS, a na pitanje “Blica” da li smatraju da je glavna smetnja ujedinjenju Dragan Đilas i uže rukovodstvo DS, Đurić kaže: “Za mene je stav DS ono što oni zvanično saopšte”.

Cela potraga LDP za navodnim jedinstvom završila se odbijanjem zajedništva čak i na lokalnim izborima na Voždovcu i zaključkom Đurića da je potrebna “nova organizacija, koja bi iskoristila svu snagu LDP i još postojeći potencijal DS” jer “LDP ne može da se utapa u drugu stranku jer u ovom trenutku bolje stoji”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo