Jeremić isključen iz DS

Bivši član Demokratske stranke ipak će se pojavti na programskoj skupštini, ali kao gost

15.3.2013.
22:43
VOYO logo

Statutarna komisija Demokratske stranke donela odluku kojom je Vuk Jeremić definitivno isključen iz te stranke.

- Statutarna komisija Demokratske stranke jednoglasno je donela odluku da odbije žalbu Vuka Jeremića na raniju odluku Izvršnog odbora DS da bude isključen iz stranke. Ovim je Jeremić isključen iz članstva DS, a odluka Statutarne komisije po ovom pitanju je konačna - saopšteno je iz DS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lider Demokratske stranke Dragan Đilas izjavio je uoči sednice Statutarne komisije da će Jeremića, ukoliko bude isključen iz stranke, pozvati da kao gost govori na programskoj skupštini DS-a, zakazanoj za 17. mart.

- Statutarna komisija u 17 sati donosi odluku da li će Jeremić biti isključen ili ne - ako ne bude isključen govoriće na programskoj skupštini kao delegat, a ako bude, pozivam ga da kao gost dođe i obrati se skupštini - rekao je Đilas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jeremić je isključen iz stranke pošto se oglušio o Odluku glavnog odbora Demokratske stranke da vrati poslanički mandat.

Jeremić se 19. februara obratio Ustavnom sudu Srbije za ocenu ustavnosti i zakonitosti odluke GO DS o njegovom isključenju, a taj sud je pokrenuo postupak za ocenu ustavnosti i zakonitosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Statutarna komisija DS je nedavno iz članstva isključila i Dušana Petrovića, takođe zbog odbijanja da vrati poslanički mandat, a nakon toga on je sa još petoricom poslanika formirao poseban poslanički klub "Zajedno za Srbiju" i najavio osnivanje stranke, prenosi Tanjug.

Jermić je sinoć na svom nalogu na Tviteru napisao: "Dolazim na programsku skupštinu DS", koja je zakazana za nedelju, 17. mart.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo