Jelena Trivan: U Krunskoj je zavladao muk

Trivanova kaže da će vreme pokazati da li je greška ona, ili Đilas

1.7.2013.
21:40
VOYO logo

Jelena Trivan, poslanik DS, za "Kurir" kaže da je u Krunskoj 69 zavladao muk, a ko je bio greška DS - Đilas ili ona, pokazaće vreme.

Zašto niste vratili poslanički mandat?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Ja sam član DS, aktivan član parlamenta, odana stranci i njenoj ideologiji, pa ne znam zašto bi se to pitanje postavljalo.

Da li je tačno da je razlog vaše ostavke na stranačke funkcije to što DS nije hteo da vas podrži za predsednika Odbora za evropske integracije?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Ja sam jedina koja je podnela ostavku posle republičkih izbora i koja nije učestvovala u dogovorima i raspodeli funkcija, tako da meni niko nema pravo da kaže da su mi funkcije važne. Dragan Đilas je sam najavio da će izbora biti na jesen, što znači da će se parlament raspustiti, ako je on u pravu, u narednih mesec dana. Ima li onda ikakve logike pričati o nekakvim parlamentarnim funkcijama?!

Đilas još navodi da je greška što vas je zadržao u stranci. Da li ste razočarani što ste posle toliko godina u DS označeni kao greška?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Ko je bio greška i ko je pravio greške - pokazaće vreme. Draganu Đilasu želim da vrati stranku na pravi put i dokaže da njegov izbor nije bio greška, a da su porazi koje beležimo samo slučajnost. Da dokaže da DS nije postao stranka koja u najboljem slučaju može biti manjinski partner SNS, nego stranka koja će opet voditi državu.

Na kojim potezima zamerate Đilasu otkako je preuzeo DS?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Zameram mu što smo se formatirali kao stranka koja će biti manjinski partner nekome, a ne stranka koja će voditi zemlju, što smo se olako odricali svojih ljudi, čak i doajena stranke, što smo predugo zabavljeni unutrašnjim sukobima, a ne građanima. Brine me što nema ozbiljne analize stanja u stranci i što niko ni za šta nije odgovoran, što je u DS zavladao muk.

Da li ste očekivali ovakvu reakciju predsednika stranke?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Ne. Mislila sam da ima toliko zrelosti da se razume dobronamernost nekoga ko želi dobro svojoj stranci, ali ne mogu lični odnosi i komunikacije biti važnije od stranke ili društva. Može Srbija i bez Dragana Đilasa i bez Jelene Trivan, ali čini mi se da ne može bez jakog DS.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo