“Izbori će biti u oktobru”

Krkobabić stariji ne isključuju mogućnost da tada i dođe do smanjenja penzija

5.6.2013.
14:28
VOYO logo

Nema smanjenja i zamrzavanja penzija, odlučan je potpredsednik Vlade i ministar rada, zapošljavanja i socijalne politike Jovan Krkobabić.

- Kada bi svakom od 1.750.000 penzionera uzeli po 5.000 dinara, zakrpili bi nekako rupu u budžetu, ali bismo time izazvali i pomor naroda, a država u kojoj ljudi nisu srećni nije nikakva država. Zato, nema smanjenja i zamrzavanja penzija - izjavio je Krkobabić za novi broj magazina NIN, a prenosi Blic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Ali, ako budu izbori, a biće u oktobru, i bude neka druga koalicija, neko drugo ustrojstvo vlasti, moguće je da nam se desi i tako nešto - rekao je Krkobabić, izražavajući uverenje da se rupa u budžetu može zatvoriti i dobrom fiskalnom politikom, poreskim zahvatanjem svih korisnika i suzbijanjem sive ekonomije.

Na opasku da MMF i Fiskalni savet insistiraju na zamrzavanju ili smanjenjenju plata u javnom sektoru i penzija, Krkobabić je istakao da "vnije Fiskalni savet Vlada, nije Skupština, nije partija".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Prema tome, Fiskalni savet ima pravo da predlaže šta želi, šta hoće, a naše je da uradimo šta mislimo - istakao je Krkobabić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo