Homen skuplja potpise za Đilasovu smenu

Situacija u DS se zahuktava

21.12.2013.
14:22
VOYO logo

Predsednik DS Dragan Đilas je potvrdio da postoji peticija za zakazivanje vanredne skupštine u DS, a da su "najaktivniji u skupljanju potpisa Slobodan Homen i Vladislav Jovanović", piše "Blic".

Đilas je rekao i da Boris Tadić treba da jasno kaže da li želi da bude predsednik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Boris Tadić bi trebalo da iskreno kaže da li želi da bude predsednik stranke. Ako želi, neka kaže da želi, nek vidi ima li većinu, pa da idemo na skupštinu. Ako ne želi, a želi da pomogne, onda treba da sa mnogo više energije i aktivnije govori ono što misli, bez obzira na to da li se mi slažemo -, rekao je Đilas, i dodao da nije pogrešio kada je "prvi put u Srbiji posle pobede neko odlučio da poraženima ne skida glave".

- Preuzeo sam stranku koja praktično nije postojala. I sada ubeđuju da se raspadamo, a DS je preživela ono što SNS i SPS ne bi preživeli, ne bi izdržali šest meseci posle pada sa vlasti -, rekao je Đilas u "Kažiprstu" na B92.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On kaže da u DS-u ima podršku Glavnog odbora i članstva, a da "nema podršku onih funkcionera koji misle da i DS treba da stane u red ispred kancelarije Aleksandra Vučića".

On smatra da loš rezultat na Voždovcu jeste za brigu, ali da je pre svega za brigu izlaznost od 35 odsto. Homena juče nismo uspeli da dobijemo da bismo čuli i njegovu stranu, dok Jovanović nije želeo ništa da komentariše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo