Ekskluzivno: Sednica Predsedništva SPS-a bez mobilnih telefona

Svi nervozni, a Ivica Tončev jedini šalje poruke dok mu kolege dobacuju "gde si ministre"!

26.7.2013.
16:32
VOYO logo

Sednica Predsednistva SPS-a još uvek traje iza zatvorenih vrata na Studentskom trgu. Kako Trojka saznaje, žucna rasprava je u toku, a od početka sednice svi članovi Predsedništva po naređenju predsednika stranke morali su da ostave mobilne telefone kod sekretarice.

- Svi su jako nervozni, jer bukvalno niko, čak ni Žarko Obradović koji je zamenik predsednika partije, do početka Predsedništva nije znao šta je Ivica odlučio - kaže izvor Trojke iz vrha SPS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naš izvor objašnjava da su svi bili iznenađeni kada su zamoljeni da svoje telefone ostave ispred.

- Jedino Ivica Tončev koji i nije član Predsedništva stalno izlazi i ulazi u salu, šalje poruke, telefonira i zagonetno se smeška dok mu u prolazu stranački drugovi dobacuju "Gde si ministre - kaže izvor Trojke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostaje da sačekamo kraj sednice i vidimo da li će možda ova pošalica stranačkih funkcionera sa premijerovim savetnikom za nacionalnu bezbednost biti po onoj narodnoj: " U svakoj šali pola istine".

Inače, glavni odbor "naprednjaka" zakazan je za 16 časova a na njemu bi Aleksandar Vučić trebalo da predstaviti personalna rešenja za nove ministre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako nezvanično saznajemo, izvesna je promena ministra kulture Bratislava Petkovića, dok se o ostalim kadrovskim rešenjima i među samim naprednjacima samo nagađa.

Dobro obavešteni izvor Trojke kaže da ce Vučić delegirati Bratislava Gašića na mesto ministra odbrane, kao i da ce Aleksu Jokića, sadašnjeg šefa kabineta, postaviti za državnog sekretara u MUP-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivica Dačić je odlučan da zameni sva tri ministrau SPS-u, saznaje Trojka, ali i da vođenje resora MUP-a prepusti nekome od svojih najbližih saradnika kako bi on mogao da se u potpunosti posveti pitanjima Kosova i EU.

U vrhu socijalista niko ne zna ko su Dačićevi "džokeri" za Slavicu, Mrkonjića i Žarka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Najlogičnije je da Branko Ružic zameni Žarka, Novica Tonćev dođe na Mrkonjićevo mesto, a da jedan od dvojice državnih sekretara Vlada Đukic ili Periša Simonović nasledi Slavicu - kaže naš izvor iz SPS-a.

Što se MUP-a tiče, čak i ako taj resor Dačić prepusti nekom drugom iz SPS-a, to može da bude samo sadašnji državni sekretar Vanja Vukić koji je do sada bez greške obavljao sve poverene mu zadatke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo