EKSKLUZIVNO OTKRIVAMO: / Siniša Mali ministar privrede!

Sadašnji savetnik Aleksandra Vučića za finansije i privredu postaće ministar privrede, saznaje Trojka u vrhu SNS-a

28.7.2013.
17:05
VOYO logo

Sasvim je izvesno da ce Vučić već sutra da saopšti da je Siniša Mali rešenje za ministra privrede, kaže naš izvor i dodaje da "se samo čekalo da Dinkić popusti i prepusti privredu naprednjacima, inače je vec prošle nedelje odlučeno da će tu funkciju preuzeti Mali".

Siniša Mali je u timu Prvog potpredsednika Vlade i igra glavnu ulogu kada su finansijski sektor i privreda u pitanju. Učestvovao je od samog početka u pregovorima Etihada i države u vezi sa prodajom JAT-a, a i "mozak" je modela restruktuiranja JAT-a i rešavanja spornih pitanja nacionalne kompanije koja su kočila dogovor sa Etihadom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, u njegovoj biografiji stoji da je završio ekonomski fakultet u Beogradu, magistarske studije na Washington University at St. Luis, Olin Business School, dok je doktorat branio na beogradskom FON-u.

U naizgled besprekornoj biografiji u oči upada podatak da je upravo gospodin Mali bio direktor za tendere u Agenciji za privatizaciju i to bas u periodu od 2001. do 2003. godine, kada su na čelu Agencije bili najpre Vladimir Čupić (bivši direktor Hypo Alpe Adria Banke, a sadašnji AIK Banke) i bivši premijer i ministar finansija Mirko Cvetković. U tom periodu sklopljeni su i štetni konsultantski ugovori sa Deloitte & Touche i Ces Mekona, Zvonka Nikezića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema podacima koje je objavio CINS u periodu kada je Mirko Cvetkovic bio direktor Agencije za privatizaciju raskinuto je 550 ugovora, sto je najviše od formiranja Agencije. I tada je Siniša Mali bio Direktor za tendere u Agenciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo