Dveri izmislile “nacionalni blok”

Ponovno otkrivanje tople vode

16.5.2013.
6:21
VOYO logo

Prihvatanje Briselskog sporazuma podržao je veliki deo opozicije, učvršćena je vladajuća koalicija, ali su i odškrinuta vrata za šire udruživanje protivnika dogovora Beograda i Prištine - nacionalnih stranaka, pokreta i dela intelektualaca, pišu "Novosti".

Na svim protestima protiv dokumenta koji su parafirali Ivica Dačić i Hašim Tači, zajedno su učestvovali DSS, Dveri, SRS, brojne desničarske organizacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koštuničini prvi put izlaze i na lokalne izbore u Zemunu na zajedničkoj listi sa Dverima, a jasno je povučena linija između političkih snaga koje su za približavanje Srbije Evropskoj uniji i onih koje su i protiv njega.

Siniša Kovačević, funkcioner DSS, kaže, za „Novosti“, da je „prihvatanje briselskog ultimatuma prirodno približilo stranke, ali i sve slobodne i misleće ljude koji veruju da je obraz važniji deo tela od debelog creva“:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Tačno je da smo se saglasili po važnom pitanju da je sporazum sa Prištinom poguban po državu. Ipak, da bi došlo do nekakvog šireg ujedinjavanja različitih stranaka, potrebno je da se poklopi još mnogo stvari - navodi on. Boško Obradović iz „Dveri“ tvrdi da je baš on autor kovanice „nacionalni blok“:

- Pre prethodnih izbora pozvali smo sve nacionalne snage na ujedinjene protiv režima DS. Sada je ta potreba još veća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dejan Mirović, potpredsednik SRS, smatra da je još rano razmišljati o predizbornim savezima, ali da se „pokazalo da možemo da organizujemo akcije protiv pogubnih odluka vlasti“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo