Drugi pišu: Grcaju u aferama

Socijalistička partija Srbije prolazi kroz težak period

26.6.2013.
13:27
VOYO logo

Socijalistička partija Srbije prolazi kroz težak period, piše novinar Kurira Boško Vukčević. U svom komentaru on konstatuje da su ministri i funkcioneri koje je delegirala ova stranka najviše kritikovani. Ostatak teksta prenosimo u celini...

Skandali se ređaju jedan za drugim: ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić odavno je na crnoj listi građana Srbije zbog svog nonšalantnog ponašanja i nedostatka značajnijih rezultata u svom resoru. Ministar Žarko Obradović upravo je usred afere - mala matura je poništena zbog curenja u javnost testova iz matematike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović vodi preduzeće koje je najveći gubitaš u zemlji i čiji je dug veći od milijardu i dvesta miliona evra. Zbog svega ovoga po čaršiji se sve više šuška da je jedna nezadovoljna struja unutar SPS, na čijem čelu je šef poslaničkog kluba SPS u Skupštini Srbije Branko Ružić, rešila da stvar uzme u svoje ruke - da pokuša da skrajne starije kolege i zauzme njihova mesta.

Šuška se da bi ambiciozni Ružić želeo čak da preuzme Dačićevo mesto na čelu stranke. Naruku mu ide i afera s malom maturom, mada poznavaoci situacije u SPS kažu da je Obradović Dačićev čovek od najvećeg poverenja i da ga se neće tako lako odreći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koliko je situacija unutar ove stranke zategnuta, govori i tihi bojkot koji Ružić sprovodi prema svojim kolegama. Na primer, kao šef poslaničke grupe SPS nije prisustvovao sednicama Skupština na kojima je njegov stranački kolega i ministar obrazovanja branio set zakona o obrazovanju.

Inače, prema čaršijskim pričama, Ružiću je prekipelo kad je u raspodeli nakon formiranja vladajuće koalicije ostao bez značajnije funkcije i shvatio da na njega ne računaju ozbiljno, jer su mu nudili trivijalna mesta, od kojih je najznačajnije bilo ono na kojem se sada nalazi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo