Đilas: Postignut konsenzus oko EU

„Postoji i jasna volja građana da Srbija uđe u EU“

26.11.2013.
19:10
VOYO logo

Predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Đilas koji predvodi delegaciju te stranke u poseti Briselu izjavio je danas da između vlasti, opozicije i građana postoji konsenzus oko ulaska u Evropsku uniju, prenosi "Tanjug".

- Postigli smo konsenzus vlasti i velikog dela opozicije, a postoji i jasna volja građana da Srbija uđe u EU -?, rekao je Đilas u Briselu, na godišnjicu kada je izabran za predsednika DS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đilas je rekao novinarima da su funkcioneri DS juče i danas imali niz susreta sa članovima Evropskog parlamenta i službenicima Evropske komisije, i da su svi izrazili podršku evropskim integracijama Srbije.

?- Očekujemo decembar sa dosta optimizma, jer će sa otvaranjem pregovora o pridruživanju početi novo poglavlje u istoriji Srbiji -?, rekao je Đilas uoči tribine o proširenju EU koju je u Briselu organizovala nemačka fondacija Fridrih Ebert.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

?Za DS nije najvažniji datum ulaska u EU, nego da evropske tekovine počnu da funkcionišu u Srbiji i da ih građani osete?, istakao je lider DS.

On je podsetio da je Srbija tokom proteklih 13 godina teško radila na ispunjavanju svojih obaveza, od saradnje sa Haškim tribunalom do sporazuma o Kosovu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- ?Sada treba da usledi nagrada za sve ono što smo proživeli u prethodnih dvadeset i kusur godina -?, rekao je pedsednik demokratske stranke

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo