Đilas: Mišković podržao ovu vladu

Lider DS kaže da sa SNS više nema mogućnosti za koaliciju

16.10.2013.
16:49
VOYO logo

Lider Demokratske stranke Dragan Đilas izjavio je da posle sledećih izbora ne treba očekivati koaliciju izmedju DS i SNS i da nikakav politički dogovor sa tom strankom više nije moguć.

Đilas je u intervjuu Nedeljniku rekao i da je vlasnik "Delta holdinga" Miroslav Mišković podržao formiranje aktuelne vlade kao i da će posle izbora u Vrbasu tražiti posmatrače za sve sledeće pojedinačne izbore. Lider DS, koji je gradonačelnik Beograda u tehničkom mandatu, poručio je da se ne može očekivati nikakva koalicija izmedju DS i SNS posle sledećih izbora, jer je to za DS nije pitanje "izborne matematike nego politike".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je naveo da su demokrate pre šest meseci kroz autorski tekst potpredsednika DS-a Miodraga Rakića nudile naprednjacima "ne ulazak u vlast, već politički dogovor" o najvažnijim temama, a da je odgovor usledio kroz uvrede i laži.

Đilas je rekao da je DS u Vrbasu dobila 18 odsto glasova, ali da "mediji pod kontolom lidera SNS Aleksandra Vučića objavljuju da je svaki rezultat DS katastrofa" i dodao da će se demokrate verovatno obratiti OEBS i EU i tražiti posmatrače za svake sledeće izbore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Atmosfera održavanja lokalnih izbora je bila takva da nema nikakve veze s demokratijom i vratila nas je u neka vremena za koja smo verovali da su ostala iza nas - rekao je Đilas.

On je naveo i da SNS ne deli iskreno evropske vrednosti, da SPS nije stranka koja se bori za bilo čiji socijalni interes i upitao kako PUPS štiti penzionere kad je prihvatio da se ukine trinaesta penzija u Srbiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đilas je kazao i da DS snosi odgovornost za to gde je Srbija danas, ali i podsetitio da u tome nije sama i da odgovornost snose i SPS i radikali i danas SNS, koji su "nas uveli u sve ratove i sva ludila, izgubljene živote i uništenu Srbiju".

Govoreći o svom odnosu prema Miškoviću, Djilas je rekao da se niko ne seća da je "Mišković navijao za ovu vladu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je upitao kakve veze ima DS sa Miškovićem, za kojeg će, kako je naveo, samo sud moći da kaže da li je kriv ili nije.

- A ne ni vi, ni Vučić, ni ja, nego samo sud. I ta odluka suda mora da se poštuje. Hoćete u Evropu, u svet - rekao je Đilas i dodao da naprednjacima danas ne valja ni Ustavni sud, jer je ocenio da je Mišković bio predugo u zatvoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Pa nismo mi na to skrenuli pažnju zbog Miškovića, nego zbog svih naših ljudi koji nezakonito sede u pritvoru. Takvu odluku bi dobio i Saša Dragin i mnogi drugi samo da su se žalili - dodao je Đilas.

On je pozvao Vučića da kaže ko je lopov u Srbiji, dodajući da je lider SNS do pre dve godine govorio da su Dačić i Dinkić lopovi, a da danas tvrdi da su oni pošteni i ocenio da to nije borba protiv korupcije već čist politički marketing.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Ako je borba protiv korpucije samo Vučićeva, molim da mi se kaže kad je govorio neistinu - onda kad je optuživao Dinkića i Dačića, ili danas, kad tvrdi da su oni pošteni a DS lopovska - rekao je Đilas.

Foto: Medija centar Beograd

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo