Đilas: Ako Tadić hoće na čelo stranke, neka to javno kaže

“Ni SNS ni SPS ne bi ni šest meseci preživeli bez vlasti ono što DS preživljava godinu i po dana”

20.12.2013.
12:18
VOYO logo

Lider Demokratske stranke Dragan Đilas poručio je danas počasnom predsedniku demokrata Borisu Tadiću da ako želi da se kandiduje za predsednika stranke to javno i kaže, a lideru naprednjaka Aleksandru Vučiću da ako je nezadovoljan radom vlade, raspiše vanredne parlamentarne izbore.

- Tadić bi trebao iskreno da kaže da li opet želi da bude predsednik stranke, a ako ne želi, a želi da pomogne DS, onda kao čovek koji je član svih najviših tela stranke treba sa više energije i aktivnosti da govori ono što misli - rekao je Đilas gostujući na TV B92.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đilas je ukazao da je na čelo stranke došao pre godinu dana kada su svi u partiji bili zbunjeni, kada je stranka dugovala pet miliona dinara i nije više bila na vlasti i kada joj se zameralo i za šta jeste i za šta nije bila kriva.

DS je, prema njegovim rečima, jedina ozbiljna opoziciona stranka i preživela je ono što ni SNS ni SPS ne bi ni "šest meseci kada bi pali s vlasti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- DS nema struje unutar stranke, ona je demokratska i ljudi imaju pravo na svoje mišljenje...znamo šta radimo i imamo program...U januaru će biti Glavni odbor stranke i na njemu će svi reći šta imaju, pošto nećemo biti stranka koja će kao LDP reći da su sve politike iste i da onda može svako sa svakim, jer nisu svi isti i nije svaka politika ista - poručio je Đilas.

Na pitanje da li očekuje vanredne parlamentarne izbore početkom naredne godine, Đilas je poručio da, po ocenama Vučića vidi da je "sve super i da vlada radi dobro".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Što pravite izbore ako je sjajno? Imate dve trećine ministara u vladi, ako hoćete izbore onda priznajte da ova vlada ne valja. Mi smo za njih spremni - istakao je Đilas.

Lider demokrata je ocenio i da je, nasuprot Vučićevim rečima, da je ova godina bila dobra i da će naredna biti još bolja, 2013. bila "katastrofa", a da će sledeća biti još gora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo