Demokrate uz pomoć Đilasovih nekretnina skupile pola duga - za jedan dan

Samo stanovi užeg Predsedništva spašavaju DS-ov račun

29.3.2013.
21:26
VOYO logo

Članovi Demokratske stranke do sada su prikupili više od polovine ukupnih sredstava neophodnih da bi račun te stranke bio odblokiran. Kako saznaje Blic, stanove su kao garanciju založili gotovo svi članovi užeg Predsedništva DS.

Nekoliko dana do isteka roka predviđenog za polaganje garancije Razvojnoj banci Vojvodine za reprogram duga od 335 miliona evra demokrate ubrzano prikupljaju novac. Angažovali su se svi odbori u Srbiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podestimo, Predsedništva je odlučilo da svi funkcioneri moraju da izdvoje nešto od svojih primanja kako bi stranku spasli od stečaja. U pismu lidera DS Dragana Đilasa se ističe da to nije ničija obaveza, već molba.

Juče su pojedini opštinski odbori slali članovima SMS-ove sledeće sadržine: „Drage demokrate, sačuvajmo Demokratsku stranku. Svaka vaša pomoć je dobrodošla. Za sve informacije, obratite se svom odboru“, stoji u porukama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trećina u kešu, ostalo u nekretninama

Prema procenama rukovodstva DS, trećina ukupne sume biće u kešu, ostatak u nekretninama.

- Nekretnine su zasad založili predsednik Dragan Đilas, zamenik Bojan Pajtić, svi potpredsednici, generalni sekretar Balša Božović, predsednik Izvršnog odbora Dušan Elezović - kažu u DS za ovaj list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Račun DS je u blokadi od marta zbog uzetog kredita od 360 miliona dinara kod RBV za finansiranje izborne kampanje. Demokrate su do sada vratile glavnicu 30 miliona dinara i 20 miliona kamate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo