Dačić vs Ružić - sukob u vrhu socijalista?

Mediji im služe kao bojno polje

29.5.2013.
10:05
VOYO logo

U vrhu Socijalističke partije Srbije izgleda da ne cvetaju ruže, a dnevni list Alo piše o sukobu u vrhu stranke između lidera i premijera Ivice Dačića i Branka Ružića, šefa poslaničke grupe i predsednika Izvršnog odbora.

Izgleda da struja bliska Ružiću u SPS-u preko medija, a u ovom slučaju je u pitanju list Alo, pokušava da naruši sliku o predsedniku stranke i aktuelnom premijeru Srbije, dok se Dačićeve pristalice po svemu sudeći „oglašavaju“ preko Kurira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je Alo naveo da se sukob zaoštrio poslednjih nedelja s otvaranjem slučaja “Galenika”, u kom brojni tragovi o malverzacijama vode do kadrova i funkcionera socijalista, kao i oko moguće rekonstrukcije Vlade Srbije u kome oba funkcionera žele da zaštite svoje kadrove.

Udario junak na junaka

Ovaj list piše da je javna tajna u političkim krugovima da je Ružić već duže vreme opozicija Dačiću unutar SPS-a i da njih dvojica nisu baš u najboljim odnosima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Ružić već duže vreme ima svoju ekipu, koja je bukvalno opozicija Dačiću, i čeka svoj trenutak da ga nasledi. Međutim, sada se taj pritajeni antagonizam intenzivirao, jer se krenulo i u “otvaranje” socijalista u borbi protiv korupcije, a pozicije mnogih od njih su uzdrmane i u predstojećoj rekonstrukciji Vlade – rekao je sagovornik ovog lista.

List kaže da se sprema čistka po brojnim agencijama i javnim preduzećima, a Dačić bi to mogao da iskoristi da se obračuna sa Ružićevim ljudima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Izvesno je da Dačić neće Ružićeve kadrove, kojih na različitim nivoima vlasti ima poprilično, što je posebno razljutilo “mladog lava” socijalista. Lider stranke sumnja i da Ružić plasira u javnost različite informacije o njemu bliskim ljudima, posebno Dejanu Backoviću, koji je saslušavan zbog “Galenike”, a jedan je od njegovih ljudi od poverenja, godinama je direktor stranke i vrlo mu je odan – dodao je isti izvor.

Nešto ne štima

U prilog ovakvoj dinamici odnosa među socijalistima govori i Inicijativa za zakazivanje sednice glavnog odbora koju je uputio Novica Tončev, član predsedništva stranke, a u vezi sa: „Podrškom Predsedništvu SPS i premijeru za sprovođenje politike Vlade prema Kosovu i evrointegracijama, aktuelnom političkom situacijom, radom i aktivnostima organa SPS-a"; što samo potvrđuje da u stranci nije sve kako treba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Foto naslovna: Kurir - Zorana Jevtić, E.K.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo