Dačić: Crkva uzalud piše pisma, patrijarh je napustio Kosovo pre 300 godina

Premijer Srbije najavio je da će državni vrh sutra doneti odluku o sporazumu sa Prištinom

7.4.2013.
17:32
VOYO logo

Premijer Srbije Ivica Dačić obavio je danas konsultacije o sporazumu s Prištinom s predstavnicima stranaka vladajuće koalicije i opozicionih partija, a o tome će danas razgovarati državni vrh Srbije i Republike Srpske.

Premijer je izjavio da će stav državnog vrha o ponuđenom sporazumu sa Prištinom biti jedinstven i naglasio da će odluka biti doneta sutra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dačić je danas prokomentarisao i pismo SPC u kome se od državnog vrha traži da ne izda Kosovo.

- Pismo SPC je bilo nepotrebno i nije došlo iz Peći nego iz Beograda. Srpski patrijarh je Kosovo napustio još 1690. godine, što dovoljno govori o tome - rekao je Dačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je danas u toku višečasovnih razgovora saslušao stavove svih stranaka vladajuće koalcije i opozicije, a predlozi za rešenje o prihvatanju sporazuma sa Prištinom bili su očekivani.

Lider LDP Čedomir Jovanović savetovao je premijera da počne da razmišlja o Srbiji, dok je s druge strane za odbijanje sporazuma čvrsto stao Vojislav Koštunica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstavnici DS, predsednik Dragan Đilas, šef poslanika Borislav Stefanović i potpredsednik stranke Bojan Pajtić, nisu davali izjave nakon sastanka, kao ni Dušan Petrović (Zajedno za Srbiju), Nenad Čanak i Bojan Kostreš (LSV) nisu davali izjave nakon razgovora kod Dačića.

- Vlada je čvrsto opredeljena za dijalog, za održivo rešenje za Kosovo i Metohiju, i ne dovodi u pitanje evropski put Srbije. Utorak nije dan "D", o datumu se odlučuje krajem juna. Čak i da ne dobijemo datum, moramo nastaviti pregovore - istakao premijer Ivica Dačić, prenosi Tanjug.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo