Bojan Pajtić postaje privremeni lider DS?

Sprema se smena Dragana Đilasa?

11.1.2014.
13:20
VOYO logo

Oko 50 opštinskih odbora DS do četvrtka bi trebalo da odluči da li će zatražiti od lidera Dragana Đilasa da podnese ostavku do 18. januara i sednice Glavnog odbora, saznaju "Novosti", a prenosi "021".

Izvori lista tvrde da se baza stranke manje-više ujedinila u ovom zahtevu, a ako on to odbije, na GO pokrenula bi se procedura njegove smene, tako što delegati ne bi usvojili Đilasov tromesečni izveštaj o radu stranke. Međutim, front protiv Đilasa podeljen je na dve struje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva hoće da na kormilo stranke odmah vrati Borisa Tadića, najpre kao v. d. predsednika, do izborne skupštine, koja bi se održala u roku od mesec dana. Oni predlažu i da se kandidat za gradonačelnika Beograda izabere na unutarstranačkim izborima.

Druga struja traži da stranku do glasanja u Beogradu vodi izborni štab i Bojan Pajtić kao v. d. predsednika, da Đilas bude nosilac liste, a da se tek posle izbora u prestonici bira rukovodstvo DS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đilas je nedavno poručio da raskol u DS izazivaju ljudi iz stranke bliski čelnicima sadašnje vlasti. On je rekao da nije optimista da će biti pronađen kompromis među različitim strujanjima u DS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo