Bivši premijeri stranih država biće savetnici naših ministara

Konačna odluka o kadrovskim rešenjima će biti doneta na sednici Glavnog odbora u nedelju

20.8.2013.
16:08
VOYO logo

Aleksandar Vučić, potpredsednik Vlade je rekao da će njegova stranka, konačnu odluku o kadrovskim rešenjima u Vladi, doneti na sednici Glavnog odbora u nedelju.

Vučić je novinarima u Vladi Srbije rekao da će više informacija biti u petak ili subotu, ali nije želeo da otkrije imena kandidata za nove ministre. Najavio je da će među savetnicima ministara biti strani stručnjaci, čak i bivši premijeri razvijenih zemalja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje da li će direktor BIA Nebojša Rodić postati ministar odbrane, Vučić je kazao da je tačno da je on jedan od kandidata, da je dobro radio svoj posao, odnosno da je povećao efikasnost službe koju vodi.

- Veoma je dobro radio svoj posao, tri puta je smanjen broj mera koji je primenjivan a pokazana je dva puta veća efikasnost u sprovođenju postupka do kraja i donošenju rezultata. On je čovek koji nijednog trenutka nije ništa zloupotrebio i mislim da cela Srbija može da bude zadovoljna njegovom marljivošću, poštenjem i načinom na koji je obavljao posao -, kazao je Vučić, prenosi "B92".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vučić je danas, takođe, komentarisao i sukob Fudbalskog saveza Srbije sa klubovima, rekavši da ne može i ne želi da se bavi aktuelnim problemima u srpskom fudbalu.

- Glava me boli od bezbroj problema, samo mi je još to potrebno u životu. Želim im uspeh i da pobede reprezentaciju Hrvatske. Ono šta ja hoću je da izgradimo zdrav sistem. -

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi potpredsednik Vlade Srbije takođe je izjavio da očekuje da većina Srba koji žive severno i južno od Ibra prihvate politiku Beograda.

Do sada je u Vladi Srbije bilo bivših stranih premijera kao savetnika. Naime, savetnik Suzane Grubješić, potpredsednice vlade za evropske integracije, bio je bivši premijer Slovačke Mikloš Dzurinda. On je bio premijer Slovačke od 1998. do 2006. godine, a za vreme njegovog mandata 2004. godine, Slovačka je postala članica EU.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vučić se osvrnuo se i na ekonomsku situaciju u zemlji, izjavivši da će u Srbiju stići brojne strane kompanije, među kojima su nemački Mercedes i jedna japanska firma.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo