Bačevićeva izjava o kineskoj investiciji od 10.000 milijardi evra iziritirala SNS

Razmišlja se o njegovom izbacivanju iz stranke

8.1.2014.
18:21
VOYO logo

Najnoviji biser Milana Bačevića da će Kina uložiti 10.000 milijardi evra, zbog kojeg mu se podsmevala cela Srbija, mogao bi da ga košta partijske funkcije u SNS.

Jedan od visokih funkcionera SNS koji je insistirao na anonimnosti potvrđuje za „Blic“ da će jedna od tema na predstojećoj sednici Predsedništva biti i Bačević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Poslednjom izjavom o ulaganjima Kine, Milan Bačević navukao je na sebe nezadovoljstvo vrha SNS, koje je već dovoljno iritirano njegovim gafovima s kanalom Morava - Vardar - Solun, ali i sa iskopavanjem nikla. Tako da je moguće čak i da ova poslednja izjava o 10.000 milijardi evra ulaganja prelije čašu - kaže za „Blic“ jedan od visokih funkcionera SNS koji je insistirao na anonimnosti.

Milan Bačević je završio Prirodno-matematički fakultet. Magistrirao je i doktorirao u Skoplju, a po obrazovanju je prostorni planer. Redovni je profesor univerziteta i doktor nauka. Profesor je Odseka za geografiju PMF Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici. Bio je poslanik SRS u dva mandata i zamenik ministra za nauku i tehnologiju u Vladi Republike Srbije do 2000.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na naše pitanje kakvu kaznu može da očekuje Bačević, s obzirom na to da je reč o jednom od najbližih saradnika predsednika Srbije Tomislava Nikolića, naš sagovornik dodaje da o tome još nema jasnog predloga.

- Ali nije tajna da vrh stranke smatra da bi najbolje bilo da i Milan Bačević sam napusti stranku, kao što je na prošloj sednici to učinio Oliver Antić - navodi naš sagovornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, poslednji Bačevićev biser o ulaganjima Kine u Evropu pokazao je da ministar ili njegovi saradnici jednostavno ne znaju engleski jezik. Kako saznajemo, Bačević je jednostavno loše razumeo vest kineske novinske agencije Sinhua, koji je objavljen još 26. aprila 2012, u kojem se navodi da će Kina pripremiti „10 biliona US dolara“ kao kredit za podršku projektima u centralnoj i istočnoj Evropi.

Ali ministar i njegovi saradnici izgleda da ne znaju da je „bilion“ na engleskom u stvari milijarda na srpskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da će Kina uložiti 10 milijardi dolara, a ne 10.000 milijardi evra i da se Bačević malo zabrojao, potvrdila je ministarka energetike Zorana Mihajlović.

- Pretpostavljam da je priča o 10.000 milijardi dolara proistekla iz toga što možda ministar Bačević nije bio dobro informisan jer to zaista i nije njegov resor - kazala je Mihajlovićeva i dodala da je taj iznos dogovoren još pre godinu i po dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova izjava Bačevićeva liči na najavu Tomislava Nikolića da će, ako SNS pobedi, u Srbiju doći 100 milijardi evra investicija. Nikolića je odmah demantovao Aleksandar Vučić, kao što je Mihajlovićeva „ispravila“ Bačevića.

Foto: Kurir

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo