Babić: Đilas bez premca za Nobelovu nagradu za zaduživanje

„Političari kaznu ili nagradu očekuju jedino na izborima“

2.12.2013.
18:17
VOYO logo

Šef poslaničke grupe SNS Zoran Babić izjavio je večeras da političari nagradu ili kaznu očekuju jedino na izborima, a da je lider D S Dragan Đilas "bez premca za dobijanje Nobelove nagrade za neodgovorno političko ophođenje i zaduživanje republičkog i gradskog budžeta", prenosi "Tanjug".

- Đilas je bez premca i tu nagradu neće morati da plati, nju će dobiti gratis -, rekao je Babić na konferenciji za novinare u Domu Narodne Skupštine, reagujući na to što je Đilas ranije danas rekao da će "ozbiljno da razmisli da Komitetu za dodelu Nobelove nagrade zvanično predloži Privremeni organ grada Beograda za dodelu te nagrade u oblasti ekonomije".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Babić je dodao da ne zna da li postoji Nobelova nagrada za neogovorno političko ophođenje ili ponašanje, ali da je siguran da će Đilas, kao neko ko je "jedini dogovoran za hiperzaduživanje Srbije od 2008. do 2012. godine i Beograda sve do pre nekoliko nedelja sigurno participirati i dobiti tu nagradu".

Prema njegovim rečima, zaduživanja su morala da se dese da bi se servisirale obaveze koje je prethodna vlada ostavila "kao vruć krompir", a predloženi budžet za 2014. godinu odslikava realnost i maksimum koji Srbija može da postigne u narednoj godini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Babić je ponovio da je predlog budžeta realan i naveo da je vlada servisirala deo duga prema Londonskom klubu od 436 miliona dolara i smanjila javni dug za 76 miliona evra.

Jovičić: Đilas kontejnere nabavljao stihijski

Potpredsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Aleksandar Jovičić optužio je bivšeg gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa da je stihijski postupao prilikom nabavke i ugradnje podzemnih kontejnera u glavnom gradu za koje je plaćeno šest miliona evra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je Jovičić istakao u pisanom saopštenju dostavljenom međima, posao sa kontejnerima za Đilasa i njegove saradnike predstavljao je "poslovnu šansu vrednu šest miliona evra".

- Umesto da kontejnere nabavi od renomirane firme, bivši direktor JKP "Čistoća" se odlučio da 2009. zaključi posao sa firmom "Blagojevica" koja je u to vreme bila registrovana za proizvodnju električnih kablova -, naveo je Jovičić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je dodao da je nabavka prvih 150 kontejnera pokazala ozbiljne nedostatke u njihovom kvalitetu, jer nisu bili vodo-nepropusni.

- I pored uočenih nedostataka Grad je naručio još 1.800 kontejnera od iste firme, i taj posao je plaćen pet miliona evra. Pritom se firma koja je dostavila kontejnere obavezala da će iste postaviti i urediti prostor oko njih o svom trošku. To se nije desilo, tako da je Grad o svom trošku, koji je bio oko 170 miliona dinara, obavio ovaj posao -, objasnio je Jovičić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema njegovim rečima pokazatelj da se radilo stihijski je činjenica, kako kaže, da Grad ni tada, a ni danas ne raspolaže adekvatnim brojem vozila za pražnjenje tih kontejnera "što otvara pitanje sanitarne bezbednosti građana".

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo