IZVANREDNE OKOLNOSTI

POLITIČKI ANALITIČAR RELKOVIĆ: ‘Građani su kroz ovu krizu naučili da traže bolju državu’

‘Građani su se i kroz ovu krizu i bit će tako nakon nje, naučili da žele tražiti bolju državu i bolje uvjete za same sebe, a ne da moraju ići na Island’, ustvrdio je Ivica Relković

Politički analitičar, a odnedavno i savjetnik novoosnovane Stranke s imenom i prezimenom, Ivica Relković, komentirajući političku situaciju u Hrvatskoj u vrijeme krize zbog epidemije koronavirusa, kazao je kako svjedočimo raznim paradoksima od kojih je najveći onaj o teritorijalnom ustroju.

“Jednostavno se moramo tome sada posvetiti do kraja. Kako treba preustrojiti našu državu treba čuti od struke, ali neka i političke stranke, koje se nisu usudile, sada kažu hoće li na to pristati. Neka HDZ kaže može li više braniti ovakav ustroj”, kazao je Relković gostujući na televiziji N1.

JESMO LI SPREMNI ZA REFORMU SVIH REFORMI? Vodeći stručnjak: ‘Ne očekujte puno, uskoro će izbori, HDZ će oprezno vagati…’

‘Ukinuti ulaganja koja nisu nužna i rasporediti teret’

Teritorijalni presutroj, kaže, ne mora značiti da će itko biti na gubitku te da nema straha ni od gubljenja identiteta ni od otimanja resursa. Kada je riječ o stranci koju savjetuje, kazao je kako su usmjereni na Hrvatsku kakva će biti nakon parlamentarnih izbora.

“Ulaganja koja nisu nužna treba prvo ukinuti i rasporediti teret. Nitko ne očekuje ni rezanja ni otpuštanja ni velike lomove, ali mora biti jasno da imamo viškove. I privatni sektor treba motiviran i dobro plaćen javni sektor, tu ne smije biti podjela”, zaključio je.

Kao jedan od većih problema ističe i porezni sustav koji je, smatra, pun iznenađenja i nepouzdan.

PREMIJER O ZARAZI U SPLITSKOM DOMU: ‘Ne prihvaćamo da se ravnatelja proziva jer je iz HDZ-a. Nisam ni znao da je on ravnatelj’

‘Ne smijemo uvoditi eksperimente koji su opasni’

Relković je također istaknuo kako sada, kada smo uvidjeli da elektronički sustav dobro funkcionira, ne smijemo politici više prepustiti da bez potrebe zapošljava i zadržava ljude.

“Premijer je za ovo u Splitu mogao reći primjerice: Ja ne znam tisuće ljudi koji je postavio HDZ, ali reći da to nema veze s HDZ-om… Pa svi imamo primjere iz lokalnih sredina gdje su osobe postavljane na funkcije samo zato jer su članovi stranke”, kaže Relković.

Govoreći o mjeri praćenja mobilnih uređaja, rekao je da pitanje povjerenja u politici ne funkcionira.

“Povjerenje je kratkoročno. Sustav mora biti takav da kad na vlast dođe osoba kojoj ne vjerujem, ona ne može varati, ne smijemo uvoditi eksperimente koji su opasni, građani su se i kroz ovu krizu i bit će tako nakon nje, naučili da žele tražiti bolju državu i bolje uvjete za same sebe, a ne da moraju ići na Island”, zaključio je Relković na N1 televiziji.

PREMIJEROV SAVJETNIK OBJASNIO ŠTO SE KRIJE IZA PRAĆENJA GRAĐANA MOBITELOM: ‘Moguće je i prisilno odvođenje u karantenu’

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr