POLITIČKA TAJNICA SDP-A NAPALA PUPOVCA: / 'Bolje da se bavi nesrazmjerom svoje imovine. Javnost čeka odgovor'

Tajnica stranke istaknula je da SDP oduvijek zagovara toleranciju i suživot, a šefu SDSS-a poručila je da se bolje pozabavi nesrazmjerom svoje imovine nego da komentira SDP

27.3.2021.
18:31
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Politička tajnica SDP-a, Mirela Ahmetović, na Facebooku se osvrnula na medijski "okršaj" predsjednika Zorana Milanovića i zastupnika SDSS-a Milorada Pupovca. Točnije, osvrnula se na Pupovca.

Ahmetović je komentirala ono što je čelnik SDSS-a rekao o SDP-u nakon Milanovića te da su 2014. on i njegova stranka spasili čast SDP-u pred Karamarkovim HDZ-om. Politička tajnica SDP-a istaknula je da SDP oduvijek zagovara toleranciju i suživot. Šefu SDSS-a poručila je da se bolje pozabavi nesrazmjerom svoje imovine nego da komentira SDP.

Njezinu objavu prenosimo u cijelosti:

"Ne želim ulaziti u sukob predsjednika Republike Zorana Milanovića i saborskog zastupnika Milorada Pupovca. To ostavljam njima dvojici i sudu javnosti. Ali kao politička tajnica SDP-a moram reagirati na izjave kolege Pupovca koje se tiču Socijaldemokratske partije Hrvatske.

U svom odgovoru predsjedniku Milanoviću kolega Pupovac zapitao se 'u kakvom je stanju Zoran Milanović ostavio SDP, stranku koja je bila drugi, a ponekad i prvi izbor hrvatskih građana'. Još je dodao kako 'su na europarlamentarnim izborima 2014. SDSS i Milorad Pupovac spasili čast SDP-u pred Karamarkovim HDZ-om'. SDP je stranka koja nikada nije gledala na nečije podrijetlo kao na problem. Od samih početaka parlamentarne demokracije SDP je zagovarao suživot i toleranciju držeći to najvećim postignućem demokratskog poretka.

'Stavljanjem Pupovca na listu SDP je spašavao čast tolerantne Hrvatske'

U svojim redovima imali smo i imamo Hrvate, Srbe, Rome, Bošnjake, Mađare, katolike, pravoslavne, agnostike, muslimane, ateiste i nikada niti na jednu pojedinačnu ljudsku, političku, vjersku ili svjetonazorsku razliku nismo gledali 'mrkim okom'. Dapače, i među članstvom i među dužnosnicima promovirali smo ljude različitih imena i prezimena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

U vladi SDP-a koju je vodio Zoran MIlanović pomoćnik ministra uprave bio je gospodin Boris Milošević, današnji potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske, član SDSS-a. SDP-u tada nisu bili potrebni glasovi SDSS-a u Saboru za formiranje vlasti (kao što danas trebaju HDZ-u), ali je g. Milošević kao član SDSS-a obnašao dužnost pomoćnika ministra jer je to bilo opredijeljenje SDP-a. U isto vrijeme, iako formalno SDP nije bio u koaliciji sa SDSS-om, Milorad Pupovac izabran je za predsjednika Odbora za vanjsku politiku Hrvatskog sabora (to je tradicionalno saborski Odbor kojega vodi predstavnik saborske većine).

SDP je time jasno želio pokazati svoju opredijeljenost za potpunu integraciju srpskog naroda u Hrvatskoj u hrvatski politički život izborom njegovog predstavnika na tako važnu dužnost. Ista je namjera SDP-a bila i 2014. kada je g. Pupovac bio na našoj listi. I tada smo trpjeli uvrede, sjećamo se kada je godinu ranije tadašnja uzdanica HDZ-a s njihove liste, Ruža Tomašić, grmjela s pozornice kako je Hrvatska za Hrvate, a ostali su gosti.

Tada su joj pljeskali većinom HDZ-ovci. Iako danas HDZ ima drugog predsjednika, ovi koji su pljeskali Ruži Tomašić i danas bi rado zapljeskali. Kolega Pupovac nije godinu kasnije bio gost na listi SDP-a niti mu je spašavao čast, kako danas tvrdi. Naprotiv, stavljanjem g. Pupovca na listu SDP je tada spašavao čast građanske i tolerantne Hrvatske.

'Pupovac bolje da se bavi nesrazmjerom svoje imovine'

Godinama kao stranka trpimo uvrede onih s kojima je g. Pupovac danas u koaliciji kako smo 'srpska' i 'komunistička' stranka. Komunistička nismo, ali jesmo stranka svih hrvatskih građana, bez obzira na nacionalnost i vjersku pripadnost. To je nešto što smo jasno kao stranka pokazali i u naumu uvođenja ćirilice, materinskog pisma hrvatskih Srba, kada su nas oni koji su danas u koaliciji s g. Pupovcem nazivali četnicima i mrziteljima svega hrvatskoga.

Među njima i sadašnji saborski zastupnik HDZ-a Josip Đakić, koalicijski kolega gospodina Pupovca u današnjoj saborskoj većini koji je prije izbora 2011. prebrojavao krvna zrnca članova SDP-a govoreći o potencijalnoj 'srpskoj' Vladi. Takvima je g. Pupovac danas kolega u održavanju saborske većine. To je legitimno i to je njegov izbor.

SDP će i dalje ostati stranka svih hrvatskih građana, promicati ideju građanske i civilizirane zajednice temeljene na uzajamnom poštivanju, solidarnosti i toleranciji. Naši birači bit će između ostalih i hrvatski Srbi i na to ćemo biti ponosni. Upravo to nas čini velikom strankom, većom i snažnijom od onih koje na antagoniziranju većinskog naroda s manjinskima i obratno rade isključivo za vlastite interese.

Umjesto komentiranja SDP-a, neka se g. Pupovac pozabavi takvima. U međuvremenu, neka se pozabavi i nesrazmjerom svoje imovine. Na to hrvatska javnost i dalje čeka smislen odgovor", napisala je Mirela Ahmetović na Facebooku.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali