NEMILE SCENE

POLICIJSKA ‘BILANCA’ HODA ZA ŽIVOT: U Zagrebu ukupno 16 privedenih, evo za što su prijavljeni

Iz Policijske uprave zagrebačke potvrđeno nam je kako je tijekom Hoda za život privedeno 16 osoba.

Među njima su bile i Sanja Sarnavka, čelnica udruge B.a.b.e i aktivistica Sanja Juras.

Prijave privedenim aktivistima

Odgovarat će zbog kršenja članka 124. Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Prema tom članku pješaci su dužni kretati se nogostupom, dok se njihovo zadržavanje na kolniku može kazniti novčanom kaznom od 300 kuna.

VIDEO: POGLEDAJTE DRAMATIČNE TRENUTKE KOJI SU OBILJEŽILI ‘HOD ZA ŽIVOT’: Privedene aktivistica Sanja Juras i čelnica udruge B.a.b.e Sanja Sarnavka

Budući da su blokirali prolazak povorke Hod za život sjedeći na kolniku aktiviste je policija odnijela s ulice. Potrpali su ih u maricu i odvezli u policijsku postaju, gdje su nakon kraćeg ispitivanja pušteni.

15 tisuća ljudi u povorci

U povorci Hod za život, prema policijskim informacijama, bilo je 15-ak tisuća ljudi. Osim u Zagrebu hodnja koja je imala jednaki promotivni cilj održana je i u Splitu.

UŽIVO, NEMILE SCENE U ZAGREBU: Policija odnijela aktiviste koji su sjeli na cestu ispred ‘Hoda za život’, potrpali ih u maricu!

Sudionike povorke koja promiče pravo na život od začeća do prirodne smrti na raskrižjima su dočekivale protuporuke žena koje zagovaraju pravo na odabir. Svojim porukama isticale su da povorka ugrožava njihova prava, posebice u kontekstu gospodarskog stanja u društvu i nebrige društva za prava žena i prava rođene djece.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr