Play ponuda

Policija zna tko je pretukao Miljuša, no nema dokaza

shimmer fallback

Novinara Dušana Miljuša 2. lipnja 2008. pretukli su pripadnici poznate zagrebačke kriminalne skupine, a naručitelj premlaćivanja istaknuti je pripadnik tog klana.

1.6.2010.
13:03
Play ponuda

"Pouzdano možemo locirati identitet počinitelja i naručitelja, a možemo reći i da su nam poznati njihovi motivi. No, za podizanje kaznene prijave potrebno je nešto više od toga, potrebni su materijalni tragovi, iskazi svjedoka, priznanja... U ovom trenutku intenzivno radimo na tome, ali bilo bi neodgovorno da vam odajemo detalje istrage ili da dajemo prognoze", izjavio je za Jutarnji list izvor iz MUP-a.

Gotovo identičan odgovor iz MUP-a i tužiteljstva dobiven je i prije dvije godine, kada je otvorena istraga o napadu na Miljuša. Institucije ove države gotovo dvije godine znaju za počinitelje zločina, ali još uvijek 'ne znaju dovoljno' da nešto poduzmu.

Prve podatke o počiniteljima pribavila je SOA i u kratkom roku, samo nekoliko tjedana nakon napada, obavještajno rekonstruirala pozadinu napada na Miljuša.

Otkriven je niz indicija koje su počinitelje dovodile u vezu s premlaćivanjem novinara. Ustanovljena je i njihova veza s naručiteljem, jednim od kriminalnih bossova, danas poduzetnikom.

Istraga je raspolagala i podatkom o iznosu od 100.000 kuna koji je isplaćen organizatoru premlaćivanja, što je, također, informacija do koje se došlo obavještajnim putem.

Policijsko-tužiteljski dio istrage, međutim, u bitnome je zakazao i već dvije godine vrti se u krug.

Na upit Jutarnjeg kada će biti uhićeni napadači na Duška Miljuša, glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec odgovorio je da "se radi na tome."

"Ne bismo željeli informirati počinitelje o stanju istrage. Žao nam je što se u dijelu javnosti naša kriminalistička obrada drugačije doživljava. Uvjeren sam da ćemo uskoro novinare i cjelokupnu javnost uvjeriti u suprotno. Ovih dana imamo i sastanak sa Zborom istraživačkih novinara, a jedna od tema bit će i istraga o napadu na Dušana Miljuša", rekao je Borovec.

Prethodni članci:

arti-201002170464006 arti-201005030526006 arti-200906160069006

Play ponuda
Play ponuda