Policija u Križevcima privela 30-ak neonacista

Nakon što je net.

20.2.2010.
21:27
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Podsjetimo, u subotu oko tri sata ujutro na redakciju net.hr-a stiglo je priopćenje Udruge mladih antifašista grada Zagreba u kojem se upozoravalo da će se u subotu navečer na tajnoj lokaciji u okolici Križevaca održati koncert neonacista.

Kada smo o tome kontaktirali PU koprivničko-križevačku tada još nisu imali saznanja o koncertu, niti je bilo prijavljeno ikakvo veće okupljanje. Slijedeći naše informacije pripadnici MUP-a patrolirali su područjem te su oko 19 sati uhitili grupu od 30-ak osoba kod vatrogasnog doma u Bukovju Križevačkom. Pojedini su pružali otpor no nitko nije ozlijeđen, doznajemo iz policije.

Neki od njih nosili su istaknuta nacistička obilježja, a među privedenima je i osmero Nijemaca i jedan Talijan koji su uz sebe imali muzičke instrumente. Pretpostavlja se kako se radi o članovima i prijateljima benda 'Blue Max' iz Njemačke koji je trebao nastupiti na neonacističkoj večeri.

Najavljena su još i dva benda iz Hrvatske te se može zaključiti kako se i oni nalaze među privedenima.

U najavi kocerta, za koju su članovi Udruge mladih antifašista grada Zagreba doznali nakon dojave određene osobe iz redova neonacista, pisalo je da se lokacija koncerta trebala doznati tek nakon okupljanja na Glavnom željezničkom kolodvoru u 18 sati.

Načelnik PU koprivničko-križevačke Abel Car rekao nam je da će se do sutra provjeravati pojedinci, te će se nad njima izvršiti pretraga kako bi se utvrdilo jesu li su nosili nacistička obilježja. Ukoliko se utvrdi da jesu, 'zaradit' će prekršajnu prijavu.

Nakon objave da će se u Križevce uputiti vlakom, dodaje Car, privedeni su se uputili na koncert osobnim automobilima.

Redakcija net.hr-a je ponosna što je naše izvještavanje dovelo do pravovremene akcije policije, jer su pojedini stanovnici Križevaca bili uznemireni zbog vijesti o okupljanju neonacista u njihvom kraju.

Predsjednik Udruge mladih antifašista grada Zagreba Mario Šimunković zahvalio je net.hr-u za izvještavanje o spomenutom događaju, dodavši da su vijest kasnije prenijeli i drugi mediji, da bi na kraju koncert bio spriječen.

Prethodni članak:

arti-201002200080006

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali