POLICIJA OBEĆALA ZAŠTITU NOVINARA

POLICIJA POKRENULA ISTRAGU: Je li Sašu Lekovića netko pokušao ubiti?

Policija je pokrenula istragu o nesreći koju je danas imao predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Saša Leković, a o kojoj je pisao na svom Facebook profilu te ustvrdio da nesreća nije bila slučajna, već ga je netko pokušao ubiti.

‘Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić osobno je kontaktirao predsjednika HND-a Sašu Lekovića i s njim dogovorio susret. Ovom prilikom naglašavamo da će policija, u skladu s potrebom, učiniti dodatni napor u zaštiti gospodina Lekovića, ali i svih novinara kojima se prijeti i ugrožava sigurnost’, stoji u priopćenju MUP-a.

Podsjetimo, Leković je objavio  na Facebooku da mu je nakon kvara na automobilu mehaničar otkrio kako su mu vijci na prednjem desnom kotaču bili dopola prepiljeni. U svojoj objavi Leković je opisao kako mu je automobil “nasred autoputa” počeo tresti i krivudati nakon čega je u zaustavnoj traci vido da mu je “prednji desni kotač iskrivljen i prednja plastična ‘maska’ izvaljena iz ležišta”.

Leković je za Hinu rekao da će kad se vrati u Hrvatsku otići na policiju prijaviti što se dogodilo. Ne bi sad ovo trebala biti priča o meni. Bilo bi dobro da se konačno skrene pažnja da se novinare u Hrvatskoj često vrijeđa i prijeti. Više novinara, skupa sa mnom dobilo je osobne prijetnje smrću, dodao je šef HND-a.

POKUŠALI UBITI PREDSJEDNIKA HRVATSKOG NOVINARSKOG DRUŠTVA?! ‘Prepilili su mi vijke na kotaču’

REAKCIJE U SABORU NA NAPAD NA ŠEFA HND-a: ‘Novinarima prijete HOS-ovci i ustaške zmije!’

OGLASIO SE SAŠA LEKOVIĆ: ‘Prijetnji i uvreda dobivamo toliko da ih više uopće ne prijavljujem’

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr