OBITELJSKI NASILNIK

POLICIJA OTKRILA TKO JE IZAZVAO TRAGEDIJU U VARAŽDINSKIM TOPLICAMA: ‘Dva puta smo ga priveli, ali suci su ga puštali na slobodu’

Sindikat policije Hrvatske (SPH) zahvalio je policijskim službenicima Policijske postaje Novi Marof koji su svojim pravodobnim postupanjem spriječili još veću tragediju u ponedjeljak popodne kada je prijavljivani obiteljski nasilnik izazvao eksploziju plina u stanu u Varaždinskim Toplicama, u kojoj su poginule dvije osobe, a nekoliko ih je ozlijeđeno, među kojima i jedan policajac.

SPH u priopćenju ističe da je u ponedjeljak oko 17.30 sati višestruko prijavljivani obiteljski nasilnik. kojeg je policija u dva navrata, 1. i 3. studenoga, dovodila na sud, a suci ga puštali na slobodu, u stanu u Varaždinskim Toplicama otvorio dovod plina i namjerno izazvao eksploziju. Od eksplozije je preminuo počinitelj, a u utorak je teškim ozljedama podlegla i 78-godišnja žena.

PREMINULA I DRUGA ŽRTVA EKSPLOZIJE U VARAŽDINSKIM TOPLICAMA: Muškarac pustio plin, nazvao policiju, a onda je sve eksplodiralo

“Samo zahvaljujući hrabroj i pravovremenoj reakciji naših kolegica i kolega koji su zatvorili promet, evakuirali građane i zatvorili dovod plina s vanjske strane zgrade, spriječena je još veća tragedija i stradavanje građana. Nažalost, tom prigodom je ozlijeđen i naš kolega i član, kojem ovim putem želimo uspješan i brz oporavak, kao i ostalim ozlijeđenim građanima”, poručuje SPH.

Sindikat također ukazuje na često olako i neodgovorno puštanje na slobodu nasilnika koje policija dovodi na sudove, zbog čega se često i sami policajci zapitaju o učinkovitosti pravne države.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr