SPECIJALNA BOLNICA ZA DJECU

POLICIJA O POTRESNIM SVJEDOČANSTVIMA S GOLJAKA: ‘Sve smo temeljito istražili, nema elemenata kaznenog djela’

Ministarstvo zdravlja nije utvrdilo da je bilo propusta u zdravstvenom postupku u zagrebačkoj Specijalnoj bolnici za zaštitu djece s motoričkim smetnjama Goljak, a policija nije utvrdila elemente kaznenog djela nakon što je Dijana Sajko, majka djeteta s poremećajem u razvoju, na društvenim mrežama prije mjesec dana objavila da je svjedočila zlostavljanju djeteta s posebnim potrebama.

HRT-ovoj novinarki danas je odgovorila zagrebačka policijska uprava: U svezi Vašeg upita, obavještavamo Vas da su policijski službenici Službe općeg kriminaliteta proveli opsežno kriminalističko istraživanje te obavili obavijesne razgovore s dojaviteljicom i svim stručnim djelatnicima ustanove koju navodite. Prikupljenom medicinskom i drugom dokumentaciju te drugim poduzetim mjerama i radnjama tijekom kriminalističkog istraživanja, policijski službenici nisu utvrdili elemente kaznenog djela koje se goni po službenoj dužnosti te su o svim prikupljenim saznanjima obavijestili Općinsko državno odvjetništvo za mladež u Zagrebu.

Podsjetimo, sceni kako medicinska sestra zlostavlja dijete s posebnim potrebama – Dijana Sajko osobno je svjedočila.

Dijana Sajko upozorila je da se na Goljaku događaju čudne stvari.
Dijana Sajko upozorila je da se na Goljaku događaju čudne stvari.Foto: Petar Glebov/PIXSELL

“Primila je dijete ovako jako za glavu i okrenula mu glavu na stranu, zavezala ga je u sjedalicu, vukla ga za dio na kojem su noge tako da mu glava visi i kasnije ga šutala nogom da ga namjesti u položaj u koji je ona htjela, tako se ponašala prema još dvoje djece dok ja nisam uletila i opomenula joj da ju gledam, na što je ona odmahnula i rekla da nije to baš tako, da njima nije ništa”, ispričala je Sajko.

STRAVIČNI PRIZORI NA GOLJAKU: ‘Djecu s posebnim potrebama, te male anđele, djelatnica bolnice baca, tuče i urla na njih’

Žurila se s djetetom na daljnje preglede i sve je odlučila prijaviti pisanim putem.

Nakon što je potresno svjedočanstvo objavila na društvenim mrežama, oglasila se i bolnica – kazali su da će sve detaljno istražiti. Osnovano je Povjerenstvo za unutarnji nadzor, ravnateljica je zatražila pisano očitovanje svih djelatnika, a prozvana medicinska sestra navodno sve porekla. Sve potrebne korake obećala je poduzeti i pravobraniteljica za djecu.

DJELATNICI GOLJAKA TVRDE: ‘Već dvije godine upozoravamo na nasilnu sestru, ali nitko ne reagira’

NAKON OBJAVE DRAMATIČNE PRIČE O GOLJAKU: Ekspresno suspendirana djelatnica koja je udarala djecu

Povratak na Net.hr