POJASNILI SU UVJETE PRELASKA GRANICE: / 'Iznimka su osobe koje putuju zbog neodgodivih osobnih ili poslovnih razloga'

Image
21.1.2021.
13:41
Play logo

Zbog povećanog broja upita građana vezano uz uvjete prelaska državne granice PU dubrovačko-neretvanska dodatno je pojasnila uvjete prelaska. Naime, hrvatski državljani mogu putovati u treće zemlje - BiH, Srbiju i Crnu Goru; i u tim zemljama boraviti najduže 12 sati te se vratiti u RH bez obveze negativnog PCR testa i propisane izolacije u iznimnim situacijama.

"Iznimka koja je predviđena Odlukom o izmjenama i dopuni Odluke o privremenoj zabrani i ograničavanju prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske koja je na snazi od 14. siječnja ove godine odnosi se na osobe koje putuju zbog neodgodivih osobnih/obiteljskih razloga, poslovnih razloga ili imaju neki drugi gospodarski interes u Republici Hrvatskoj ili iz istih razloga putuju u treće zemlje gdje se neće zadržavati duže od 12 sati".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nije moguće predvidjeti sve nužne osobne ili poslovne razloge'

Također, iz PU dubrovačko-neretvanske su rekli kako je nemoguće predvidjeti sve nužne osobne ili poslovne razloge i taksativno ih navesti. No, naglašavaju da "nužnost kao iznimka podrazumijeva isključivo nepredviđeni, neplanirani, neočekivani ili neodgodivi događaj (primjerice smrt člana obitelji, dolazak radi uzdržavanja člana obitelji za što je potrebno posjedovati dokument nadležnog tijela o uzdržavanju i sl.), ili višu silu na koju se nije moglo utjecati (npr. elementarna nepogoda, nastanak štete na imovini i sl.) i koji svakako zahtijevaju fizičku nazočnost osobe.

Play logo

Sve dodatne informacije možete pronaći na web stranici“, napisali su u priopćenju iz PU dubrovačko-neretvanske.

Image
ZBOG POTRESA SE MIJENJAJU UPUTE ZA PRELAZAK GRANICE: /

Nekima više neće biti potreban PCR test

Image
ZBOG POTRESA SE MIJENJAJU UPUTE ZA PRELAZAK GRANICE: /

Nekima više neće biti potreban PCR test

Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
Darcey & Stacey
default_cta
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
Play logo