Play ponuda

POLICIJA I DORH ISTRAŽUJU MEDVEDOVOG POMOĆNIKA: / Nakon Telegramove priče o provali u stan, uplele se institucije

Image

I institucije su se angažirale u slučaju Nenada Križića koji je branitelju sugerirao da provali u jedan stan ne bi li tako riješio svoj stambeni problem

16.1.2019.
14:09
Play ponuda

Policija i Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru potvrdili su medijima kako istražuju tvrdnje da je pomoćnik ministra branitelja Nenad Križić sugerirao Mariju Vrbaniću da provali u prazan stan kako bi riješio svoj stambeni problem.

Telegram je objavio da im je 49-godišnji hrvatski branitelj Mario Vrbanić, koji živi u Vukovaru u unajmljenom stanu te tvrdi da nema nikakvih stalnih prihoda, ispričao kako je nebrojeno puta razgovarao s pomoćnikom ministra branitelja Nenadom Križićem, a u nekoliko navrata i s ministrom Tomom Medvedom, da mu pomognu u stambenom zbrinjavanju.

Tvrdi da je dobio bezbroj obećanja, a onda mu je pomoćnik ministra Križić rekao kako će razgovarati s državnim tajnikom Središnjeg ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikolom Mažarom, da ”malo okrene glavu” i dopusti Vrbaniću da provali u neki od praznih stanova.

Ministar zatražio izvješće

Komentirajući Telegramovu priču o navodnom branitelju iz Vukovara Medved je ranije rekao da mu je slučaj poznat te da je zatražio cjelovito izvješće.

"Poznat mi je taj predmet, zatražio sam cjelokupno izvješće o korespondenciji. Osoba nije hrvatski branitelj, njegov brat je počinio suicid 2011. a tijekom 2017. majka je pokrenula postupak za ostvarivanje svojih prava”, pojasnio je Medved.

Najavio je i kako će se utvrditi sve okolnosti, da se vidi je li došlo do propusta. „Odgovorna osoba ni u kojem slučaju ne može i ne smije tako korespondirati”, naglasio je ministar.

Play ponuda
Play ponuda