POLICIJA I DALJE NEMA POJMA TKO JE NACRTAO SVASTIKU: / Sada nude novčanu nagradu

Ponuđena je nagrada od 20 tisuća kuna za informacije o autoru "svastike" na Poljudu.

16.2.2016.
14:52
PIXSELL, Miranda Cikotic/PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Nagrada će biti isplaćena onome tko policiji da informacije što će na kraju dovesti do razotkrivanja počinitelja ovog nedjela. Iscrtavanje "svastike" na travnjaku stadiona na Poljudu u lipnju prošle godine uoči utakmice između Hrvatske i Italije za sada je okarakterizirano kao kazneno djelo, i to "javno poticanje na nasilje i mržnju".

Zajamčena anonimnost

"Uz zajamčenu diskreciju, pozivamo sve koji imaju korisne obavijesti o ovom kaznenom djelu da se jave na broj telefona 192, elektroničkom poštom na adresu splitsko-dalmatinska@policija.hr ili osobno u najbližu policijsku postaju", apeliraju iz Ministarstva unutarnjih poslova.

Na ovaj potez policija se odlučila jer dosadašnja potraga za počiniteljima očito nije dala rezultata unatoč tome što je u srpnju prošle godine objavljena i snimka dvojice mladića koji su pod okrivljem noći, maskirani, upali na poljudski stadion. Snimljeni su kako u noćnim satima 8. na 9. lipnja preskaču ogradu, a "svastiku" je postala vidljiva kada su uoći utakmice upaljeni svi reflektori na Poljudu.

Kazna za HNS

Zbog ovog incidenta Hrvatsku reprezentaciju UEFA je kaznila s oduzimanjem jednog boda, dvije utakmice giranja bez publike i 100 tisuća eura novčane kazne HNS-u.

No, bez obzira na to Hrvatska se kvalificirala na EURO 2016., te će prvu utakmicu u svojoj skupini odigrati 12. lipnja s Turskom. Simbolično ili ne, na godišnjicu "svastike".

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali