VELIKI SKANDAL TRESE MUP / Teške optužbe: 'Interventni policajac je pijan pucao iznad glava migranata'

Tog se policijskoj službenika proziva da je pucao iznad glava skupine migranata na području Topuskog, gdje je bio na ispomoći

29.8.2021.
9:22
Borna Filic/PIXSELL/Ilustracija

Hrvatska policija ponovo je suočena s optužbama o navodnom nasilnom ponašanju prema migrantima, a najnoviji slučaj vezan je za interventnog policajca iz PU virovitičko-podravske, piše Večernji list.

Tog se policijskoj službenika proziva da je pucao iznad glava skupine migranata na području Topuskog, gdje je bio na ispomoći.

Bio pod vidnim utjecajem alkohola

U anonimnom dopisu koji je proslijeđen njegovim nadređenima, tvrdi se da je policajac tijekom službe pucao iz automatskog oružja iznad migranata iako za to nije bilo potrebe.

Nadalje, policijskog službenika se optužuje da se “ponašao neprimjereno, protivno pravilima službe i etičkog kodeksa ponašanja policijskih službenika na način da je u svojstvu voditelja terena za navedeni period, u slobodno vrijeme, gotovo stalno bio pod vidnim utjecajem alkohola, pretjerano ga konzumirajući na mjestima poput ugostiteljskog objekta u sklopu hotela Terme Topusko ili drugih ugostiteljskih objekata u mjestu Topusko”.

Pokrenut disciplinski

Iz PU virovitičko-podravske, rekli su da su obavljene provjere te da navodi iz predstavke nisu potvrđeni.

Protiv interventnog policajca pokrenut je disciplinski postupak, no ne zbog optužbi, već zato što je verbalno nasrnuo na drugog policijskog službenika. Incident se dogodio nakon povratka s terena iz Sisačko-moslavačke županije, a policajac kojeg se optužuje da je pucao iznad migranata vikao je na kolegu za kojega on sumnja da je napisao anonimnu prijavu, piše Večernji list.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali