Policajac na Fejsu: Nije mi ih žao, pederčine i smradovi

Udruge Kontra i Iskorak poslale su medijima informaciju o sramotnim napisima koji su se pojavili na Facebook stranici jednog bjelovarskog policajca, koje je postavio nakon što je u nedjelju mladić (26) ubio svog ljubavnika (47).

U ponedjeljak je pravni tim udruga Iskorak i Kontra zaprimio poziv u kojem su, kažu, upozoreni na napise na Facebook stranici od strane policijskog službenika iz Bjelovara.

“Na Facebook profilu koji je otvoren za javnost, osoba za koju stoji u profilu da je završila Policijsku akademiju napisala je: “Hehe nije mi ih uopće zao, pederčine i smradovi su obadva, sad će napokon više bit mir od njih dvojice..”

Nadalje, na pitanje druge osobe “Šta, bili problematični inače??”, odgovorio je: “Ma jok, budale… Malo malo pa su nas za gluposti zvali, ono kad se sjetis kud ideš najradije bi 3 para rukavica na ruke stavio.. Neka, bas mi je drago, da se bar jos par njih u gradu hoće posmicat i Bjelovar bi bio kao bajka..”, piše u priopćenju Kontre i Iskoraka.

Traže istragu je li policajac ranije adekvatno postupao

U udruzi napominju kako je državnim službenicima dužnost štititi sve građane i građanke, bez obzira na spolnu orijentaciju. Zakon o nasilju u obitelji pruža zaštitu jednako i istospolnim, kao i bračnim i izvanbračnim parovima.

“Budući da je policijski službenik koji je koristio govor mržnje na internetu ujedno i službenik koji je radio na slučajevima para iz Bjelovara, postavlja se pitanje je li taj policijski službenik postupao u skladu sa zakonom u prethodnim slučajevima vezanim za taj par, te obojici partnera ili jednom od njih pružio adekvatnu zaštitu”, kažu u udrugama.

“Poticanje na diskriminaciju je kazneno djelo, a policijski službenici bi se osobito trebali pridržavati zakona za koje im je dužnost da provode. Zbog svega navedenog, podnijet ćemo zahtjev Ministarstvu unutarnjih poslova radi provjere zakonitosti rada povodom svih prijava od strane gore navedenih osoba, te ćemo zatražiti da se pokrenu odgovarajući postupci protiv djelatnika policije koji se javno koristio govorom mržnje, a budući da se radi o ponašanju koje je nespojivo s poslom koji djelatnik policije obavlja. Također ćemo zatražiti izvješće o intervencijama povodom poziva te dvojice građana”, poručili su iz Kontre i Iskoraka.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr