NAGOMILANI DUGOVI

POLA OD TOGA SAME SEBI: Horvatinčićeve tvrtke u stečaju duguju 78,5 milijuna kuna

Trgovački sud u Zagrebu donio je rješenje o utvrđenju tražbina vjerovnika tvrtke DORF u stečaju, u vlasništvu poduzetnika Tomislava Horvatinčića i povezane s njegovom HOTO grupom te je utvrdio ukupne tražbine u iznosu većem od 72 milijuna kuna.

Tvrtka DORF sa sjedištem u Strmcu kraj Samobora s temeljnim kapitalom od 8,07 milijuna kuna registrirana je za poslovanje s nekretninama, a prošlu je godinu imala prihod od samo 42 tisuće kuna i financijski rashod od 679 tisuća kuna te je ostvarila ukupni gubitak od 683 tisuće kuna.

Usporedbe radi, prethodnu 2013. ta je Horvatinčićeva tvrtka imala ukupne prihode od 12,3 milijuna kuna i dobit od 1,8 milijuna kuna.

Zbog nagomilanih dugova u 2014. Trgovački sud je u lipnju ove godine otvorio stečaj te Horvatinčićeve tvrtke i za stečajnu upraviteljicu imenovao Almu Klepac.

Među većim vjerovnicima DORF-a su i Ministarstvo financija kojem ta Horvatinčićeva tvrtka duguje više od 6,5 milijuna kuna, ali i skupina suvlasnika njegovih Hoto vila u Strmcu koji potražuju nešto manje od 750 tisuća kuna. Najveći vjerovnik DORF-a je upravo Horvatičićeva HOTO grupa koja potražuje čak 49,3 milijuna kuna.

U vrijeme otvaranja stečaja DORF-a u lipnju ove godine, HOTO grupa je predala godišnji izvještaj o poslovanju prema kojem je ta tvrtka sa samo devet zaposlenih u 2014. imala 76 milijuna kuna prihoda, ali je ostvarila 991 tisuća kuna gubitka.

Povratak na Net.hr