A GANZ NOVA... / Pokvarila se najskuplja žičara na svijetu: 'Bacalo nas je lijevo – desno po gondoli, to je bio neopisivi strah'

thumbnail

Svemu je kumovao jedan senzor i vrućine, a jedan Hercegovac u Zagrebu je komentirao: 'Da se ustane pokojni Milan ovo bi radilo za pola sata'

1.7.2022.
20:29
Play logo

Bandićev mega projekt stao je nakon samo četiri mjeseca rada, a po kilometru stoji duplo više i od švicarske s grijanim kožnim sjedalima i Swarovskim kristalima. Zbog visokih temperatura, 40 putnika bespomoćno je stajalo u gondolama 20-ak minuta

""To je takvo ljuljanje bilo, bacalo nas je lijevo – desno po gondoli, strah – to je bilo neopisivo koliki je strah bio, praktički smo 60 metara visjeli u zraku, to nije bilo nimalo ugodno", komentirala je Sandra Mikac iz Zagreba za RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
A TEK NEDAVNO OTVORENA /

Sljemenska žičara privremeno zatvorena za posjetitelje: Vjetar je prejak, na snazi je žuto upozorenje

Image
A TEK NEDAVNO OTVORENA /

Sljemenska žičara privremeno zatvorena za posjetitelje: Vjetar je prejak, na snazi je žuto upozorenje

"To je strah koji nikad u životu nisam doživjela, kroz cijelo tijelo prolaze trnci kada se pogleda prema dolje, to je kao provalija – strašno, ne želim to nikome poželjeti da doživi", dodaje.

ZET: 'Odmah su obaviješteni. nisu bili ugroženi'

Sigurnost putnika, uvjeravaju u ZET-u niti u jednom trenutku nije bila ugrožena. "Oni su odmah putem interfona iz kontrolne sobe obaviješteni u kabinama kako je žičara stala s radom zbog tehničkih smetnji, kako se radi na prebacivanju na pomoćni pogon, te su oni nakon toga vraćeni sigurno do postaja", kazao je glasnogovornik ZET-a Domagoj Zeba.

A sve zbog jednog senzora...

Play logo

Svemu su kumovale iznimno visoke temperature zbog kojih je došlo do smetnji u radu jednog od senzora."Uobičajena radna temperatura ovakvih prometnih sustava je između -20 i +40 stupnjeva Celzijevih, naravno može biti za žičare u Alpskim područjima i -30 stupnjeva, e sad je li ovaj senzor bio namješten točno na 40 ili stupanj dva niže, to je teško utvrdit", kazao je Mladen Nikšić, profesor na Fakultetu prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije ugodno s obzirom da staje svako malo, da se ustane pokojni Milan ovo bi radilo za pola sata", uvjeren je Tomislav Marinčić iz Mostara. Žičara je  proradila danas nešto iza 14 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
Britain's Got Talent
Play logo