NAJAVIO KANDIDATURU

POKUŠAO JE OPLJAČKATI BANKU, A SADA ŽELI BITI GRADONAČELNIK: ‘U Slavonskom Brodu mnoge stvari nisu dobre. Ljudi su me zamolili…’

U poslovnicu PBZ-a upali su noseći motorističke kacige na glavi i naoružani pištoljima te su svima zapovjedili da legnu na tlo. U torbe su stavili gotovo četvrt milijuna kuna, istrčali iz banke prema haustoru gdje su ostavili motocikl kojim su planirali pobjeći

Ivan Dešić Dešo najavio je svoju kandidaturu za gradonačelnika Slavonskog Broda na nadolazećim lokalnim izborima te je objavio video na YouTubeu u kojemu je od trenutnog gradonačelnika, Mirka Duspare, koji je na toj poziciji od 2005. godine, zatražio ostavku. “Zahtijevam da odmah podnesete ostavku i pustite nas mlađe da preporodimo Slavonski Brod”, kaže Dešo u videu.

Interesantno je da je Dešić osuđen na pet godina i četiri mjeseca zatvora zbog pokušaja pljačke banke. Naime, kako piše 24sata, on je uz pomoć suradnika Andrije Kljajića 2011. godine pokušao opljačkati PBZ-ovu poslovnicu u Strossmayerovoj ulici u Slavonskom Brodu.

U poslovnicu PBZ-a upali su noseći motorističke kacige na glavi i naoružani pištoljima te su svima zapovjedili da legnu na tlo. U torbe su stavili gotovo četvrt milijuna kuna, istrčali iz banke prema haustoru gdje su ostavili motocikl kojim su planirali pobjeći, ali su odmah naletjeli na dvojicu policajaca.

Sukob s policijom

Došlo je donaguravanja, tučnjave i pucnjave. Jedan je policajac pritom teško ozlijeđen udarcem drške pištolja u glavu, a Dešić i Kljajić su ranjeni hicima iz pištolja. Kljajić je ostao ležati, dok je Dešić, koji je dobio dva metka u leđa i jedan u stopalo, pobjegao motociklom i prešao granicu s Bosnom i Hercegovinom.

Nakon sedam dana Dešić se predao brodskoj policiji jer se bojao da bi zbog zadobivenih rana mogao umrijeti. Njegov otac, Darko, tad je medijima rekao da njegov sin treba odgovarati za ono što je učinio te da bi motiv pljačke mogao biti dug za alimentaciju od 140.000 kuna. Kljajić je preminuo mjesec dana nakon pljačke od zatajenja srca u Zagrebu.

“Uz dužno poštovanje uskoro bivšeg gradonačelnika Mirka Duspare, u Slavonskom Brodu mnoge stvari nisu dobre. Mnoge osobe starije životne dobi, mlade osobe, puno građana su me zamolile – Ivane pomozi nam. Zašto? Slavonski Brod je jedan od najljepših gradova u Hrvatskoj što pruža ljubav, ali ne pruža kvalitetniji život i egzistenciju mladima”, rekao je Dešić za portal Brodsku stvarnost, a na Facebooku je već nastala Grupa podrške Ivanu Dešiću-Deši za gradonačelnika koja ima tisuću članova.

Povratak na Net.hr