U POTRAZI ZA MINISTRIMA

POJAVILO SE JOŠ NOVIH KANDIDATA: Evo tko je danas bio na razgovoru kod mandatara Plenkovića

Obrisi nove vlade sve su jasniji, ali njih zasad jedino vidi mandatar Andrej Plenković koji je i neradnu nedjelju iskoristio za radne razgovore s potencijalnim kandidatima za ministarske položaje.

RTL javlja da je Plenković danas u središnjici HDZ-a razgovarao s nekim od mogućih kandidata koji se dosad nisu spominjali ili su bili tek uzgred spomenuti kao mogući ministri u budućoj vladi.

Capelli treći kandidat za ministra turizma

No, Plenković i dalje ustrajava na medijskoj šutnji kada su imena ministara u pitanju. Ako Vladu uspije sastaviti do srijede i ako mu Sabor isti dan da povjerenje, u četvrtak bi na summitu u Bruxellesu predstavljao Hrvatsku kao novi najmlađi premijer.

“Ako se stigne do tada izglasati povjerenje Vladi vrlo rado”, uzvratio je Plenković na tu tvrdnju. “Nije ovo prvi put da se biraju ministri, to je normalno i mi idemo fazu po fazu”, dodao je.

A u današnjoj ‘fazi’ isplivala su još neka nova imena. U središnjici HDZ-a bio je i gradonačelnik Malog Lošinja Gari Capelli koji se sada, uz Martinu Bienenefeld i Antona Klimana, dspominje kao treći kandidat za ministra turizma.

“Ne smijem vam ništa reći o tome jer o tome odlučuje premijer. Ambicije svakoga tko dolazi ovdje na razgovor postoje, ali o tome odlučuje predsjednik Plenković”, kaza je Capelli po izlasku sa sastanka.

TKO ĆE BITI NOVI MINISTRI? Dok Plenković šuti, imena cure. Kandidata ima za dvije vlade

Kujundžić bi pristao biti ministar zdravstva

Na razgovoru s Plenkovićem bio je danas i povratnik u HDZ te bivši kandidato za predsjednika Republike, liječnik Milan Kujundžić, koji je očito kandidat za ministra zdravstva.

“Ja sam čovjek koji kad vidim da nešto znam neću se izmaknuti. Ako me pitate hoću li vas vozit avionom ja bih rekao da ne znam voziti avion, nemojte sa mnom”, kazao je Kujundžić nakon sastanka.

Na konkretno pitanje bi li prihvatio ponuđenu dužnost ministra zdravstva, odgovorio je: “Pa ako bi pao izbor na mene prihvatio bih.”

OSNIVAJU SE RESOR ZA DEMOGRAFIJU I OBITELJ I DRŽAVNI URED ZA SPORT: Evo kojih će 19 ministarstava imati Plenkovićeva Vlada

Šovagović Despot, Šterc, Fuchs…

HRT doznaje da je Plenković s Kujundžićem razgovarao i o resoru znanosti i obrazovanja. A osim Kujundžića, kandidati za minsitra zdravstva još su i Drago Prgomet i Dijana Zadravec.

HRT također javlja da je, što se tiče kandidata za dužnost ministra kulture, Nina Obuljen pala u sjenu, ali da se sada spominju Anja Šovagović Despot i Jasen Mesić. Za ministra demografije spominje se Stjepan Šterc, znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs, rada i socijalnog sustava Nada Murganić, a za resor gospodarstva Goran Marić, Tomislav Čorić i Martina Dalić.

ŠTO TOČNO SADRŽI DOGOVOR HDZ-A I MOSTA: Hoće li ovako izgledati nova hrvatska Vlada?

 

Povratak na Net.hr