HVALEVRIJEDNA AKCIJA

POGOĐENI STE COVIDOM-19? Možete dobiti novčanu potporu od minimalno 3250 kuna. Ovo su uvjeti koje trebate zadovoljiti

Potpora je ostvariva u slučaju kada je zbog nezaposlenosti članova obitelji uzrokovane pandemijom koronavirusa jedno ili više djece izloženo riziku od siromaštva, ekonomskoj nestabilnosti itd.

Zaklada “Hrvatska za djecu” pozvala je danas obitelji pogođene Covidom-19 da se prijave za primanje jednokratne novčane potpore u iznosu od 3250 kuna za obitelji s jednim djetetom te uvećanu za 500 kuna za svako iduće dijete.

Kako je priopćeno iz Zaklade, potpora je ostvariva u slučaju kada je zbog nezaposlenosti članova obitelji uzrokovane pandemijom koronavirusa jedno ili više djece izloženo riziku od siromaštva, ekonomskoj nestabilnosti, zdravstvenim rizicima ili rizicima odgojne, obrazovne, socijalne i kulturne isključenosti.

PRED VRATIMA JE ZAHTJEVNA JESEN: ‘Minusi su ogromni, a najgore je što ne znamo koliko će sve ovo trajati. Jedino je jasna jedna stvar…’

Potrebna dokumentacija

Odobrava se temeljem relevantne dokumentacije kojom se dokazuje da je roditelj/zakonski skrbnik u trenutku podnošenja zahtjeva za dodjelu novčane potpore prijavljen u evidenciju nezaposlenih Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te, izjavom bivšeg poslodavca, da je njegova nezaposlenost nastupila u ožujku ili kasnije u 2020. kao posljedica epidemije.

Potvrdom Hrvatskog zavoda za zapošljavanje treba dokazati i da ne prima novčanu naknadu za nezaposlene, odnosno da novčana naknada za nezaposlene koju prima ne prelazi iznos od 3250 kuna neto.

HRVATSKA ĆE ZARONITI U RECESIJU: Očekuje se rekordan pad BDP-a, analitičari predvidjeli crni postotak

Neprofitna organizacija

Zaklada “Hrvatska za djecu” neprofitna je organizacija koju je 2008. osnovala Republika Hrvatska, dok osnivačka prava i obveze u njezino ime ostvaruje Vlada Republike Hrvatske. Rad Zaklade primarno se financira iz prihoda koje država ostvari od igara na sreću.

Detaljne informacije o potpori Zaklade nalaze se na www.zhzd.hr.

Sve o koronavirusu u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minute možete pratiti OVDJE.

Povratak na Net.hr