STRPALI IH U MARICU

VIDEO: POGLEDAJTE DRAMATIČNE TRENUTKE KOJI SU OBILJEŽILI ‘HOD ZA ŽIVOT’: Privedene aktivistica Sanja Juras i čelnica udruge B.a.b.e Sanja Sarnavka

Oko 15.000 ljudi okupilo se u subotu u Zagrebu u “Hodu za život” na Trgu dr. Franje Tuđmana odakle su u povorci prošetali do Trga bana Jelačića uz poruku da treba štiti život od začeća do prirodne smrti.

“Hod za život” ove se godine održava pod geslom “Za život, obitelj i Hrvatsku”, organiziraju ga udruge civilnog društva i vjerski pokreti, a Hrvatska biskupska konferencija pozvala je na molitvu za taj događaj.

UŽIVO, NEMILE SCENE U ZAGREBU: Policija odnijela aktiviste koji su sjeli na cestu ispred ‘Hoda za život’, potrpali ih u maricu!

Povorku su osiguravali organizatori i policija, a zaustavljena je nakratko neposredno prije Trga bana Josipa Jelačića jer je desetak aktivista koji se protive povorci blokiralo Ilicu sjedajući na mjesto prolaska sudionika “Hoda za život”. Uz još nekoliko osoba, policija je privela Sanju Sarnavku, čelnicu udruge B.a.b.e i aktivisticu Sanju Juras.

Nakon intervencije policije, koja je prosvjednike uhitila i udaljila ih s mjesta prosvjeda u policijskim automobilima, povorka “Hod za život” došla je do Trga bana Jelačića gdje se održao glazbeni program.

Uz poruke koje promiču pravo na život od začeća do prirodne smrti, povorku su na raskrižjima dočekivale protuporuke da žene imaju pravo na odabir i da povorka ugrožava njihova prava, posebice u kontekstu gospodarskog stanja u društvu i nebrige društva za prava žena i prava rođene djece.

JEZIVE PORUKE OSVANULE NA ZAGREBAČKIM ULICAMA: ‘Ako Hod za život ostvari planove, žene će biti životno ugrožene’

Osim u Zagrebu, “Hod za život” danas se održava i u Splitu te u Rimu.

Ovo je drugi “Hod za život” organiziran u Zagrebu i prvi paralelno organiziran u jednom drugom hrvatskom gradu.

Po procjeni zagrebačke policije, na “Hodu za život” okupilo se 15.000 ljudi. Kretanje povorke ometalo je nekoliko osoba koje su nakon postupanja policije dovedene u službene prostorije, izvijestila je policija.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr